"Devamı Portekiz maçıyla gelecek"

"Devamı Portekiz maçıyla gelecek"
Euro 2024 F Grubu ilk maçında A Milli Takımımız ile Gürcistan karşı karşıya geldi. Bizim Çocuklar, karşılaşmayı 3-1'lik skorla kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, maç sonrasında açıklamalarda bulundu. 

TÜRKİYE - GÜRCİSTAN MAÇININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Osman Aşkın Bak, "Güzel bir galibiyetle başladık. Bu yağmurda buraya koşarak gelen vatandaşlarımızı kutluyoruz. Islandılar ama değdi. Müthiş bir destek verdiler. Buraya lider geldik. Galibiyetle başlamak çok güzel. Bizim için çifte bayram oldu. Çok önemliydi. Güzel bir ortamdı. Atmosfer çok güzeldi. Sıkı bir maçtı. Zaman zaman zorlandık. Sonrasında çözmesini bildik. Sonuç güzel oldu. Heyecanlıydı. Tebrik ediyoruz gençlerimizi. Mert Müldür güzel bir gol attı. Arda'nın golü harikaydı. Kerem Aktürkoğlu da akıllıca fırsatı değerlendirip sonucu belirledi. Tebrik ediyoruz. Milletimize armağan olsun. Bizler Çılgın Türkleriz. Dortmund'un içini kırmızı beyaza çevirdik. Karnaval gibiydi. Güzel bir futbol zevki yaşandı burada. Bu genç takımı, hocamızı, ekibini, federasyonu, başkanını tebrik ediyoruz. Ülkemiz için hayırlı olsun. Devamı Portekiz maçıyla gelecek inşallah. Gruptan inşallah güzel bir sonuçla çıkacağız. İnşallah başaracağız. Hayırlı olsun." dedi. 

Bakan Bak, "Sayın Cumhurbaşkanımız aradı, futbolcuları, hocayı tebrik etti. Maça gelmeleri için talepte bulundu, inşallah uygun olursa. Bu çağrıyı kırmayacaktır. İnşallah hayırlısı olur. Takım yoluna devam edecek. Bu millete gurur yaşatmak onların elinde. Biz de her zaman yanlarındayız." ifadelerini kullandı.

"İlk adımı attık"

Mehmet Büyükekşi ise, "Çifte bayram yaşatıyoruz. 80 milyon artı Avrupa'daki vatandaşlarımıza armağan olsun. Hocamız küçük adımlarla büyük hedefe ulaşmak gerek demişti. İlk adımı attık. Hedefimiz gruptan çıkmak. Küçük adımın bir tanesi o.  Maçtan önce futbolculara bir konuşma yaptım. Orada, 'Siz bir tarih yazacaksınız, bu tarih son derece önemli, çünkü 2002 ve 2008 konuşuluyor, siz inşallah 2024 olarak konuşulacak, çocuklarınıza anlatacaksınız' demiştim. Sayın Cumhurbaşkanımız aradı, tebrik etti. Tek tek futbolcularımızla konuştu, tebrik etti. Sayın Cumhurbaşkanımız bahsetti, Sayın Bakanımız bahsetti. Almanya'da evimizde gibi oynayacağız. Onu da bugün gerçekten hissettik. Tüm seyircilerimize teşekkürler. Bu yağmur altında gelip milli takımı desteklediler. Ekranları başındaki milyonlara hediye ediyoruz. Devamı gelecek. Türkiye en güzel şeylere layık. Birlik beraberlik çok önemli. Devamını getirmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.