Deschamps'tan flaş açıklama! Mbappe neden kadroda yok?

Deschamps'tan flaş açıklama! Mbappe neden kadroda yok?
Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps, milli takım kampına çağırılmayan Kylian Mbappe ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Fransa Futbol Federasyonu'na özel bir röportaj veren Deschamps, "En önemli şey oyuncunun ilgisi. Kulübüne karşı çıkmayacak ama milli takım seçimlerine de karşı da çıkmak istemiyor. Onu zora sokmadan çıkarlarını ön planda tutmalıyız" dedi.

Didier Deschamps, oyuncuların kulüplerine karşı da sorumlu olduğunu belirtirken "İşveren Federasyon değil kulüptür. Fiziksel sorunlar yaşanabilecek durumda olan oyuncular var, kulüpler oyuncuların milli takımlara gitmemesine, risk almasına her zaman direndi. Risk almak için burada değilim. Ben de daha önce bir kulüp teknik direktörüydüm. Benim için en önemlisi oyuncularla olan bu ilişki, onlarla doğrudan konuşmak" diye konuştu.

Sakatlık konusunda kulüp ve milli takım sağlık ekipleri arasındaki iletişimin önemine değinen Fransız teknik adam "Kulübün sağlık ekipleri ile milli takım arasında tıbbi düzeyde bilgi alışverişinin olması gerekiyor. Maç takviminin yoğunluğu futbolcuları etkiliyor. Bu da işveren olan kulüplerin oyuncularına karşı daha dikkatli olması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Fransa Milli Takımı'na sakatlığı nedeniyle çağırılmadığı belirtilen Mbappe, Real Madrid'in LaLiga'da oynadığı Villarreal maçına ilk 11'de başlamıştı. Fransız yıldız bu gelişmenin ardından şkesi eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Real Madrid, milli aranın ardından Celta Vigo ve Barcelona maçlarına çıkacak.

beinsports.com.tr / Dış Haberler