ÖZET | DG Sivasspor 1-1 Ç. Rizespor

Video yükleniyor...

Demir Grup Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. 

Ev sahibinde Kayode, deplasman ekibinde ise Pohjanpalo ağları havalandıran isimler oldu. Rizespor, Alper Potuk ve Baiano'nun kırmızı kart görmesi sebebiyle karşılaşmayı 9 kişi tamamladı.

4 maçlık galibiyet serisi sona eren Sivasspor, haftayı 26 puanla tamamladı.

Bundan önceki 2 maçından da galibiyetle ayrılan Çaykur Rizespor ise bu beraberliğin ardından puanını 17'ye çıkardı.

Önemli anlar

Sivasspor 18. dakikada gole çok yaklaştı. Erdoğan'ın ortasında arka direkte topla buluşan Gradel, şutunda kaleci Tarık'ı geçemedi. Pozisyonu çok iyi takip eden Yatabare'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı. İzlemek için tıklayın!

Ev sahibi 31. dakikada bir kez daha etkili geldi. Ceza sahasında topla buluşan Gradel, dönerek vuruşunu yaptı ancak top direğin hemen üstünden dışarı çıktı.

İlk yarının etkili isimlerinden Erdoğan Yeşilyurt, ceza alanı içinde plasesini çıkardı ancak top az farkla dışarı çıktı.

Çaykur Rizespor ikinci yarının başında 10 kişi kaldı. İlk sarı kartını 39. dakikada gören Alper Potuk, 53. dakikada Fajr'a yaptığı müdahalenin ardından bir sarı kart daha gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İzlemek için tıklayın!

Sivasspor 72. dakikada 1-0 öne geçti. Cofie'nin vuruşunda top Kayode'nin önünde kaldı. İlk şutunda kaleci Tarık'a takılan Kayode, pozisyonun devamında ağları havalandırdı. 70. dakikada oyuna giren Kayode, topla ikinci buluşmasında golünü atmış oldu. 
İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor'un bu gole cevabı gecikmedi. 74. dakikada Boldrin çok şık bir çalımla ceza sahasına girdi ve arka direğe gönderdi. Pohjanpalo'nun vuruşunda Ali Şaşal Vural müdahalesini yaptı ancak top çizgiyi geçti. İzlemek için tıklayın!

Karadeniz ekibinde Fabricio Baiano, uzatma dakikalarında Fajr'a yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kalı. İzlemek için tıklayın!

Demir Grup Sivasspor: 1 - Çaykur Rizespor: 1

Stat: Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül

Hakemler: Atilla Karaoğlan, İbrahim Bozbey, Ali Tuna

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Ahmet Oğuz, Goutas, Camara, Ziya Erdal (Dk. 80 Uğur Çiftçi), Cofie (Dk. 80 Leke James), Fajr, Hakan Arslan (Dk. 45+1 Azubuike), Erdoğan Yeşilyurt (Dk. 70 Kayode), Gradel, Yatabare

Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Holmen, Selim Ay, Emir Han Topçu, Cemali Sertel, Baiano, Dokovic (Dk. 73 Yasin Pehlivan), Boldrin (Dk. 90 Deniz Hümmet), Alper Potuk, Umar, Pohjanpalo (90+7 Gökhan Gönül)

Goller: Dk. 72 Kayode (Demir Grup Sivasspor), Dk. 74 Pohjanpalo (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kartlar: Dk. 53 Alper Potuk, Dk. 90+5 Baiano (Çaykur Rizespor)

Sarı kart: Dk. 54 Boldrin (Çaykur Rizespor