Portekiz 'varım' dedi!

Portekiz 'varım' dedi!
Portekiz, 2-0 öne geçtiği maçta Bendtner'e engel olamayınca kabus yaşadı. Ancak 87'de sahne alan Varela, Poretekiz'e büyük avantaj getirdi.

EURO 2012 B Grubu'nda Portekiz, gol düellsou şeklinde geçen maçta danimarka'yı 3-2 mağlup etti.

Gruptaki ilk maçında iyi bir oyun ortaya koymasına karşın Almanya'ya 1-0 mağlup olan Portekiz, Danimarka karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Vikingler ise Hollanda galibiyetini Portekiz zaferiyle taçlandırmak niyetindeydi. Ancak maça iyi başlayan taraf Portekiz oldu.

Ronaldo'lu Portekiz, ilk bölümlerde baskıyı kuran taraf olurken, golü bulan taraf olmayı da başardı. 24. dakikada Pepe ile öne geçen Portekiz'de, 36. dakikada sahneye çıkan Postiga skoru 2-0'a getirdi. Bu dakikadan sonra vites arttıran Danimarka ise aradığı golü 41. dakikada Bendtner'le buldu ve devre Portekiz'in 2-1'lik üstünlüğüyle geçildi.

İkinci devrede ise büyük mücadele yaşandı. İki takım da orta saha hakimiyetini kazanmak isterken, daha etkili ayaklara sahip olan Portekiz, oyunu lehine çevirmeyi bildi. Ancak Ronaldo'nun önderliğindeki Portekiz, takımı rahatlatacak 3. golü bir türlü bulamadı. Atamayana atarlar kuralı bu maçta da geçerli oldu ve 80. dakikada Bendtner'in kafa golü Danimarka'ya beraberliği getirdi. Kalan dakikalarda akın akın gelen Portekiz'in bitmek üzere olan ümitlerini Varela canlı tuttu. 87. dakikada sahne alan Varela, güzel bir golle Portekiz'i 3-2 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma Portekiz'in 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Portekiz, ilk galibiyetini alırken çeyrek final şansını arttırdı. Danimarka ise 3 puanda kalsa da tur ümitlerini korudu.

Öte yandan Portekiz'de forma giyen Quaresma ve Almeida, karşılaşmayı yedek kulübesinden takip etti.

B Gurubu'nda son maçlar ise 17 Haziran'da oynanacak. Danimarka ile Almanya karşılaşırken Portekiz, Hollanda karşısında çeyrek final arayacak.

DANİMARKA-PORTEKİZ
STAT: Lviv Arena
HAKEM: Craig Thomson (İSKOÇYA)

DANİMARKA: Andersen, Kjaer, Agger, Simon Poulsen, Jacobsen, Kvist, Eriksen, Zimling (Dk. 16 Jakob Poulsen), Krohn-Dehli (Dk. 90 Schone), Rommedahl (Dk. 60 Mikkelsen), Bendtner
TEKNİK DİREKTÖR: Mertin Olsen

PORTEKİZ: Rui Patricio, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Joao Pereira, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Raul Meireles (Dk. 84 Varela), Nani (Dk. 89 Rolando), Cristiano Ronaldo, Postiga (Dk. 64 Oliveira)
TEKNİK DİREKTÖR: Paulo Bento

SARI KARTLAR:
Dk. 29 Raul Miereles, Dk. 90+2 Cristiano Ronaldo (Portekiz), Dk. 56 Jakob Poulsen, Dk. 81 Jacobsen (Danimarka)

GOLLER: Dk. 24 Pepe, Dk. 36 Postiga, Dk. 87 Varela (Portekiz), Dk. 41 ve 80 Bendtner (Danimarka)