Dananın kuyruğu kopuyor

Dananın kuyruğu kopuyor
Barcelona'nın şampiyonluğunu ilan ettiği İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) alt lige düşenler ve Avrupa kupalarına katılacak takımlar son hafta belli olacak.
Toplam 20 takımın mücadele ettiği La Liga'da şampiyon Barcelona, ikinci Real Madrid ve üçüncü Atletico Madrid gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmayı garantiledi. Ön eleme oynayacak ekip ise son hafta maçlarının ardından Valencia ya da Real Sociedad takımlarından biri olacak.

Sezonun süpriz takımı Real Sociedad, sahasında Real Madrid ile 3-3 berabere kalınca bitime 1 hafta kala dördüncülük koltuğunu Valencia'ya kaptırdı. Sıralamada 65 puanla dördüncü sırada yer alan Valencia, son maçta deplasmanda Sevilla'yı yenmesi halinde Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak takım olacak. Topladığı 63 puanla 5. sırada yer alan Real Sociedad ise ligde kalma mücadelesi veren Deportivo ile deplasmanda karşılaşacak. Real Sociedad, ligi 5. sırada tamamlaması halinde Malaga ve Real Betis ile birlikte gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Ligin son haftasında alt sıralarda büyük heyecan yaşanacak. Son 4 sırada yer alan 35 puanlı Deportivo, 34'er puanlı Celta ve Zaragoza, 33 puanlı Mallorca takımlarından biri, gelecek sezon La Liga'da devam etme hakkı kazanacak, diğer 3 takım ise bir alt lige düşecek.

La Liga'da 1 Haziran'da oynanacak son hafta maçlarının tümü TSİ 22.00'de başlayacak. Düşme hattında Deportivo-Real Sociedad, Celta Vigo-Espanyol, Real Zaragoza-Atletico Madrid, Mallorca-Valladolid ve Şampiyonlar Ligi'ne kalma mücadelesinde Sevilla-Valencia maçları öne çıkan karşılaşmalar olacak.

Öte yandan, La Liga'da geçen hafta yapılan Atletico Madrid-Mallorca ve Espanyol-Barcelona maçları duygu dolu anlara sahne oldu. İki sezondur forma giydiği Atletico Madrid'e veda eden ve sezon sonunda Fransa'nın Monaco takımına transfer olması beklenen Kolombiyalı Radamel Falcao, Vicente Calderon Stadı'nda oynadıkları sezonun son lig maçı sonrası, tribünde Atletico Madrid taraftarının arasına girerek, gözyaşları arasında taraftarlarla vedalaştı.

Deplasmanda Espanyol ile karşılaşan şampiyon Barcelona ise, rakip takımın futbolcularının yaptığı koridorun arasından sahaya çıkarak, alkışlandı. Barcelona'nın şampiyonluğunu sadece Espanyol'un fanatik taraftarlarının yer aldığı tribünlerde bir grup, sırtını dönerek protesto etti. Espanyol'u 2-0 yenerek puanını 97'ye çıkartan Barcelona, son hafta sahasında oynayacağı maçta Malaga'yı yenerse 100 puana ulaşacak. Böylece geçen sezon Real Madrid'in kırdığı La Liga'da en fazla puanla lig şampiyonu olma rekorunun yeni sahibi olacak.

La Liga'nın 37. haftası sonunda gol krallığı yarışında Barcelona'dan Lionel Messi 46 golle ilk sırada bulunuyor. Messi'nin en yakın takipçisi olan Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'nun ise 34 golü var.