Cristiano Ronaldo: "Dünya Kupası'nı kazanmakla eşdeğer"

Cristiano Ronaldo: "Dünya Kupası'nı kazanmakla eşdeğer"
Portekiz'in süperstarı Cirsitano Ronaldo, ülkesinin kazandığı Avrupa şampiyonluğunun Dünya Kupası ile eşdeğer olduğunu söyledi.

Futbol hayatını Suudi Arabistan'da sürdüren Cristiano Ronaldo, tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. Portekiz'in Hırvatistan'ı 2-1 yendiği maçın ardından konuşan yıldız oyuncu, "Portekiz'in Avrupa Şampiyonası'nı kazanması, Dünya Kupası'nı kazanmaya eşdeğerdir" dedi. 
  
Portekiz ile 2016'da Avrupa, 2019'da da UEFA Uluslar Ligi şampiyonluğu yaşayan Ronaldo "Portekiz için gerçekten istediğim iki kupayı kazandım. Beni motive eden bu değil. Futboldan zevk alıyorum ve rekorlar doğal olarak geliyor" ifadelerini kullandı.


Cristiano Ronaldo, kariyerindeki 900. golün anlamının büyük olduğunu söylerken "Çok şey ifade ediyor. Uzun zamandır ulaşmak istediğim bir dönüm noktasıydı. Bu sayıya ulaşacağımı biliyordum çünkü oynamaya devam ettikçe bu doğal olarak gerçekleşecekti." değerlendirmesinde bulundu.

Geldiği noktanın kolay olmadığının altını çizen Portekizli yıldız "Herhangi bir dönüm noktasına benziyor ama sadece ben ve etrafımdaki insanlar, her gün çalışmanın, fiziksel ve psikolojik olarak formda olmanın, 900 gol atmanın ne kadar zor olduğunu biliyor. Kariyerimde benzersiz bir dönüm noktası." diye konuştu.

beinsports.com.tr / Dış Haberler