Kalecilerin gecesinde müthiş son! Chelsea finalde (ÖZET)

Video yükleniyor...

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde 1-1'in rövanşında Chelsea sahasında Eintrach Frankfurt ile 1-1 berabere kaldı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarında Chelsea, Eintrach Frankfurt'a 4-3 üstünlük sağladı ve adını finale yazdırdı. Böylece UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalinde Tottenham - Liverpool eşleşmesinin ardından, UEFA Avrupa Ligi'nde de iki İngiliz ekibi Chelsea ve Arsenal finalde karşılaşacak. 

Karşılaşmaya iyi başlayan Chelsea aradığı golü 28. dakikada buldu. Hazard'ın pasıyla topla buluşan Ruben Loftus-Cheek ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0'a getirdi. İlk yarının kalan dakikalarında her iki takımda birçok fırsat üretmesine rağmen golü bulamadı ve devreye Chelsea'nin 1-0'lık üstünlüğüyle girildi. 

İkinci yarıya Eintracht Frankfurt fırtına gibi başladı. 49. dakikada yıldız oyuncusu Luka Jovic'in golüyle 1-1'i yaklayan Alman ekibi oyunun üstünlüğünü de eline aldı. İkinci yarının ortalarında Chelsea oyunda dengeyi yakaladı ancak her iki takımda kontrollü oynarken net fırsatlar üretmekte zorlandı. Karşılaşmanın normal süresi 1-1'lik eşitlikle sona erdi ve uzatmalara gidildi. 

Uzatmaların ilk devresinde daha etkili olan konuk ekip Eintrach Frankfurt'tu. Alman ekibinin ürettiği iki net fırsatta David Luiz ve Zappacosta, çizgiden topu çıkardı ve skoru korumayı başardılar. Uzatmaların ikinci devresinde bu kez Chelsea etkili oldu. 116. dakikada Azpilicueta ile Chelsea golü buldu ancak kaleciye faul olduğu gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı. Kalan dakikalarda da skor değişmedi ve karşılaşmada penaltı atışlarına geçildi. 

Penaltı atışlarında Kepa'nın 2, Trapp'ın 1 kurtarış yapmasıyla Chelsea 4-3'lük üstünlükle adını finale yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Arsenal ile Chelsea arasındaki final karşılaşması 29 Mayıs'ta Azerbaycan'ın Bakü şehrinde oynanacak.