Cenk Tosun: "Turnuvanın başından beridir..."

Cenk Tosun: "Turnuvanın başından beridir..."
Euro 2024 F Grubu üçüncü ve son maçında A Milli Takımımız, Çekya'yı Cenk Tosun'un 90+4. dakikada attığı golle 2-1 mağlup etti ve son 16 turunda Avusturya'nın rakibi oldu. 

TÜRKİYE - ÇEKYA MAÇININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Attığı golle galibiyetin en büyük kahramanlarından biri olan Cenk Tosun, maç sonrasında kritik açıklamalarda bulundu. 

Tosun, "Bu mutluluğu anlatmak kolay değil. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Gruptan ikinci çıktık. Bu daha her şeyin başlangıcı. Bizi desteklemeye devam etsinler. (Avusturya eşleşmesi) Takım arkadaşlarımızla konuştuk. Bizim kursağımızda bir yenilgi vardı onlardan aldığımız. Şimdi tam zamanı. İyi hazırlanmak istiyoruz. Golüm için mutluyum, turnuva başından beri hayalim buydu. Çok mutluyum. Taraftarımız muhteşem. Sanki turnuva Türkiye'de oynanıyor. Bizi destekleyen herkese minnettarız." ifadelerini kullandı. 

"Çok zor bir maçtı ama..."

Milli futbolcu Merih Demiral ise, "Çok zor bir maçtı ama kazanmasını bildik. Çok mücadele verdik sahada. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, sahaya karakter koydular. Gerekli mücadeleyi, karakteri gösterdik. Çok mutluyuz. İnşallah yolumuza emin adımlarla devam ederiz. Maç maç gidiyoruz. Avusturya formda bir takım. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah güzel sonuç alırız." diye konuştu. 

"Orada da kendimizi geliştirdiğimizi düşünüyorum"

Milli takımın yıldız isimlerinden Mert Müldür ise, "Herkese çok teşekkür ederim. Hep arkamızda olan taraftarımıza, takım arkadaşlarıma Birlikte çok iyi mücadele gösterdik. Bu tarz takımlara karşı geçmişte çok zorlandık. 95-100 dakika da olsa maç son dakikalarda gol yedik. Artık orada da kendimizi geliştirdiğimizi düşünüyorum. Artık bu tür takımları yenmesini de biliyoruz. (sağ bek veya sol bek) Hocanın tercihi, benim için fark etmiyor. Hoca nereye koyarsa oynamaya hazırım. (Golde faul var mı?) Kaleci topu iki eliyle tuttu, daha sonra bir müdahale var. Benim hissiyatım yüzde yüz faul ama hakem vermedi. Biz de hakeme rağmen yenmesini bildik." dedi.

Müldür, "Biz gerçekten çok hırslıyız. Maçtan önce konuştuk. Biz yenip Avusturya ile karşılaşmak istiyorduk. Hazırlık maçında kötü bir skorla maç vardı. Onun rövanşını oynamaya hazırız." sözlerini kullandı. 

"İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı"

İsmail Yüksek ise, "Çok mutluyuz. Saha içindeki sevincimizden de belliydi. En son 2008'de gruptan çıkmıştık. Bu jenerasyon tekrarladı bunu. İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı. Çok iyi bir takımız. Hak ettiğimizi yaşıyoruz diye düşünüyorum. Bu takım en başından beri bunu hak ediyordu. Gruptan çıktığımız için mutluyuz. Artık yarından itibaren Avusturya maçına odaklanmalıyız. Artık hedefimiz Avusturya'yı elemek. Şu anda çok yorgunum. 60 dakika süre aldım. İki aya yakındır 60 dakikaya yakın oynamadım. Zaman zaman ağrım olsa da tolore etmeye çalıştım. Kazandığınız zaman o ağrıları hissetmiyorsunuz. Hedefimiz tabii ki orada da çeyrek finale yükselmek. Çok iyi hazırlanacağız. Takım zaten biliyor. En son maçta kötü bir mağlubiyet almıştık. Bu sefer daha sağlam geliyoruz. Umarım kazanan biz oluruz." şeklinde konuştu.

Söz maçın oyuncusunda

Çekya karşısında maçın oyuncusu seçilen Barış Alper Yılmaz ise, "Ben takıma elimden geldiğinde faydalı olmak istiyorum. Zor bir maç oldu. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum, mutluyuz. Kamptan önce konuştuğumuzda tek hedefimiz gruptan çıkmaktı. Şimdi gruptan çıktık. Adım adım ilerleyeceğiz. Taraftarımız olmasa bu kadar ileleyemecektik. Çok teşekkür ediyorum onlara da. Bu işin sırrı, çalışmak. Çalışarak buralara geldim.  Bu ülkeye güvensinler. Bu jenerasyon çok iyi. İyi işler yapacağız. Bize destek olsun." dedi. 

Santrforsuz oyun sözleri

Kaan Ayhan ise, "Hepimiz çok mutluyuz. Soyunma odasında bayağı bir kutladık. Ama daha yolumuz uzun, işimiz var. Olumlu bir gün oldu. Olumsuz şeyler de vardı. Onun analizini yapmamız gerekiyor. Zorlandık ama takım gereken mücadeleyi gösterdi. Psikolojik açıdan da baskı vardı 1-1'den sonra. Ama önemli olan böyle zor durumlarda oyundan düşmemek." diye konuştu. 

Milli Takım'da santrforsuz bir oyun oynanması üzerine de konuşan Kaan Ayhan, "Bunu biz de konuşuyoruz saha içinde ve idmanlarda. Ama sonuçta hepimizin hocayla birlikte uyguladığımız bir taktik var. Maça uygun görülen bir taktik var. Hocamıza da güveniyoruz. Hazır oyuncular sonradan girip değiştirdiğinde hocayı da baskı altına alıyor. Şu anda tehlikeli alanlara giriyorum ama hoca o konuda rahat. Bizimle açık konuşuyor. Altını çizmek istiyorum, son maçtan sonra hepimiz üzüldük. Bizim grup olarak herkese ihtiyacımız var. Herkesin de desteğine ihtiyacımız var. Bu saatten sonra final maçları geliyor. O yüzden inşallah daha da cesur bir milli takım görürüz. İkinci yarıda zorlandık ama gruptan çıktık. Buradan ayrılmak istemiyoruz." dedi.