GENİŞ ÖZET | Çaykur Rizespor 1-0 Trabzonspor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında, Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor evinde Trabzonsor'u ağırladı.

Zorlu karşılaşmayı Çaykur Rizespor 1-0 kazandı.

Maçın ilk 20 dakikasında iki takım da net ataklara girmekte zorlanırken 21. dakikada Hüseyin Türkmen sakatlıktan dolayı oyuna devam edemedi.

24. dakikada Çaykur Rizespor üst üste pozisyonlar bulmsıyla birlikte maç hızlandı ve iki takım da pozisyonlar üretmeye başladı.

İlk yarının sonlarına doğru Çaykur Rizespor golü bulsa da gol ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. İlk yarıda gol sesi çıkmazken devreye 0-0'lık eşitlikle girildi.

İkinci yarıda da Çaykur Rizespor'un atağında Uğurcan başarılı olurken pozisyonun dönüşünde bu sefer de bordo mavililer net bir pozisyondan yararlanamadı ve maçta sessizlik devam etti.

Maçta uzun süre gol olmazken sessizlık Varesanovic ile 78. dakikada bozuldu.

Geri kalan dakikalarda başka gol çıkmazken Çaykur Rizespor puanını 35 yaptı, Trabzonspor ise 37 puanda kaldı.

Çaykur Rizespor evinde mutlu

Evinde oynadığı son iki maçı da kazanan Çaykur Rizespor, Trabzsonspor'u da yenerek karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Son üç maçta iki kez kazanıp bir kez mağlup olan Rize ekibi 5. sıradaki yerini korudu.

Trabzonspor ağır yaralı

Trendyol Süper Lig'de sıkıntılı günlerden geçen Trabzonspor üç maçtır kazanamıyor. Maçtan önce evinde Galatasaray'a kaybeden Trabzonspor ondan önce de deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı.  

Maçtan öne çıkan pozisyonlar:

24. dakikada Çaykur Rizespor, Trabzonspor kalesini abluka altına aldı. İzlemek için tıkla!

45. dakikada Çaykur Rizespor'un golü ofsayt nedeniyle iptal edildi. İzlemek için tıkla!

51. dakikada Çaykur Rizespor bir kez daha gole çok yaklaştı. 
İzlemek için tıkla!

52. dakikada Trabzonspor net bir fırsattan yararlanamadı. İzlemek için tıkla!

78. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Gaich'in sol taraftan sağ kanada paralel uzun pasında Varesanovic, topu kontrol etti. Varesanovic ileri çıkan kaleci Uğurcan Çakır'ın altından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0 İzlemek için tıkla!

82. dakikada Trabzonspor beraberlik için geldi Gökhan Akkan izin vermedi. İzlemek için tıkla!

Çaykur Rizespor: 1 - Trabzonspor: 0

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Ümit Öztürk, Cevdet Kömürcüoğlu, Serkan Çimen

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Mocsi, Emirhan Topçu, Hojer, Olawoyin, Shelvey (Dk.90+3 Halil İbrahim Pehlivan), Benhur Keser (Dk.85 Mithat Pala), Varesanovic (Dk.90+3 Seyfettin Anıl Yaşar), Zeqiri (Dk.72 Minchev), Gaich

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen (Dk.23 Mehmet Can Aydın), Baniya, Benkovic (Dk.81 Fernandes), Eren Elmalı, Berat Özdemir, Mendy, Bardhi, Visca, Fountas, Enis Destan

Gol: Dk. 78 Varesanovic (Çaykur Rizespor)

Sarı Kartlar: Dk.32 Benkovic (Trabzonspor), Dk.66 Varesanovic, Dk.66 Eray Korkmaz (Yedek Kulübesinden), Dk.88 Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)