ÖZET | Çaykur Rizespor 3-2 Trabzonspor

Video yükleniyor...

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 30. haftasında konuk olduğu Çaykur Rizespor'a 3-2 mağlup oldu ve 13 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 59, 64 ve 90+4. dakikada penaltıdan Joel Pohjanpalo kaydetti.

Bordo-mavililerin golleri 49. dakikada Abdülkadir Ömür ile 70. dakikada Jorge Djaniny'den geldi.

Çaykur Rizespor bu sonuçla puanını 26'ya yükseltirken, Trabzonspor 70 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar

Trabzonspor 19. dakikada gole yaklaştı. Erce Kardeşler'in uzun pasında savunmanın sektirdiği topa hareketlenen Visca'nın ceza sahası içerisine girdikten sonra karşı karşıya şutunda, kaleci Gökhan Akkan meşin yuvarlağı ayaklarıyla çelmeyi başardı. İzlemek için tıklayın!

Trabzonspor 48. dakikada öne geçti. İsmail sol kanattan yerden ortaladı. Ceza sahası içi sol çaprazında topu kontrol eden Djaniny sağındaki Abdülkadir Ömür'ü gördü. Ceza alanı içi sağ çaprazından sol ayağıyla vuruşunu yapan Abdülkadir Ömür topu ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor  52. dakikada beraberliğe yaklaştı. Soldan ceza sahasında giren Alper vuruşunu yapmak istedi ancak son çizgiden savunma topa ayak koydu. Meşin yuvarlağı önünde bulan Gedson Fernandes vuruşunu yaptı fakat top kaleye paralel gitti. Bu pozisyonun hemen ardından ceza sahası içi sol çaprazında topu kontrol eden Cisse ortayı yaptı. Kale sahası içinde Boldrin kafayı vurdu, top üstten auta gitti. İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor 56. dakikada Nwakaeme'nin Holmen'e müdahalesi sonrası penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Pohjanpalo skora dengeyi getirdi. İzlemek için tıklayın!

Ev sahibi ekip 63. dakikada öne geçti. Hakem Volkan Bayarslan, VAR tavsiyesi üzerine bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Pohjanpalo takımını 2-1 öne geçirdi. İzlemek için tıklayın!

Trabzonspor 70. dakikada maça dengeyi getirdi. Ceza sahasının içindeki Visca'nın topa dokunuşunun ardından ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Djaniny sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve kaleci Gökhan'a çarpan top ağlarla buluştu. İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor, 90+5. dakikada 3-2 öne geçti. 90+3. dakikada savunmanın arkasına sarkan Pohjanpalko, ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleci Erce Kardeşler'in müdahalesi ile yerde kalınca, maçın hakemi Volkan Bayarslan üçüncü kez penaltı noktasını gösterdi. 90+5. dakikada bir kez daha penaltı atışını kullanan Pohjanpalao, üçüncü golünü atıp, Çaykur Rizespor'u 3-2 üstünlüğe taşıdı. İzlemek için tıklayın!

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'in 30 haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Trabzonspor, geçen haftaki Göztepe maçının başlangıç 11'ine göre 4 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Bordo-mavililerde cezalı Uğurcan Çakır'ın yerine Erce Kardeşler, sakatlığı bulunan Trondsen'in yokluğunda İsmail Köybaşı görev yaptı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, orta alanda Berat Özdemir'i yedek kulübesine çekerken, bu oyuncunun yerine Dorukhan Toköz'ü görevlendirdi. Avcı, forvette de Cornelius'un yerine Djaniny'i tercih etti.

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Marek Hamsik, Vitor Hugo, Anders Trondsen ile cezalı Tymoteusz Puchacz ve Uğurcan Çakır kadroda yer alamadı.

Uğurcan Çakır'ın yokluğunda Abdülkadir Ömür, kaptanlık pazubendini takan isim oldu.

Denswil 11'de

Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle hafta içi takımla hiç çalışamayan Stefano Denswil, ilk 11'de sahaya çıktı.

Edgar ve Hugo gibi oyuncuların yokluğunda stoperde düzenli olarak forma giyen Hollandalı futbolcu, Ahmetcan Kaplan ile görev yaptı.

Rize'de 4 değişiklik

Çaykur Rizespor'da geçen haftaki Kasımpaşa maçının ilk 11'ine göre 4 oyuncu değişikliğine gidildi.

Yeşil-mavililerde sakatlığı bulunan Selim Ay'ın yerine Ponck, Bolasei'nin yerine Alper Potuk, Eren Albayrak'ın yerine Cemali Sertel, kırmızı kart cezalısı Baiano'nun yokluğunda da Sabo görev aldı.

Maç öncesi sahadaki kar örtüsü temizlendi

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Çaykur Didi Stadı'nın saha zemininde kar örtüsü oluştu.

Maçın hakemi Volkan Bayarslan'ın incelemelerin ardından taraftarların da yardımıyla temizlenen saha, futbol oynamaya elverişli hale getirildi.

Karşılaşma temizleme çalışmaların uzaması nedeniyle 20 dakika gecikmeli olarak 20.20'de başladı.

İki takım oyuncuları birlikte sahaya, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı nedeniyle şehitlerin anıldığı pankartla çıktı.