CANLI | Çaykur Rizespor - Samsunspor

CANLI | Çaykur Rizespor - Samsunspor
Trendyol Süper Lig'in 6.haftası Karadeniz derbisine ev sahipliği yapacak. Bir yanda İlhan Palut'un ekibi Çaykur Rizespor, diğer yanda Alman teknik direktör Thomas Reis'in takımı Samsunspor.

İLK 11'LER

Çaykur Rizespor: Grbic | Taha, Mocsi, Anıl, Hojer | Hadziahmetovic, Papanikolau | Akintola, Olawoyin, Zeqiri | Ali Sowe.

Samsunspor: Okan | Zeki, Satka, Van Drongelen, Bola | Bennasser, Celil | Holse, Ntcham, Muja | Mouandilmadji.

Çaykur Rizespor, ligin 5. haftasında konuk olduğu Galatasaray deplasmanında 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup olup yara almıştı. Geriden pas organizasyonuyla hücuma çıkan takımlar yaratan İlhan Palut, bu sezon bu taktikle, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımlara karşı farklı mağlup oldu.

Bu iki maçta yediği 10 gol ile beraber şu ana kadar toplamda 13 gol yiyen Rize ekibi, beşinci haftalar sonunda daha fazla gol yediği bir sezon yaşamadı. Öte yandan Süper Lig kariyerinde yabancı meslektaşlarını konuk ettiği 15 maçın yalnızca birini kaybeden İlhan Palut, bu istatistiği olumlu yönde geliştirmek istiyor.

Diğer Karadeniz temsilcisi Samsunspor ise lige oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Transfer tahtası kapalı olmasına rağmen Samsunspor, koruduğu kadrosunu iyi oyunla bütünleştirmeyi başardı. Geçtiğimiz sezonun sonunda Reis'ın vatandaşı, Markus Gisdol ile yollarını ayıran Samsunspor yalnızca teknik direktör değişikliğine gitmişti.

Thomas Reis yönetiminde sahaya 4-1-4-1 ve 4-2-3-1 formasyonunda dizilmeyi tercih eden Samsunspor, savunmadan hücuma kontra geçişi başarılı bir şekilde uygularken şu ana kadar ligde Galatasaray'dan sonra rakip kaleye en fazla şut çeken takım konumunda bulunuyor. Thomas Reis'ın öğrencileri, ligde 5 maçta 9 puanla altıncı sırada bulunuyor.

Samsunspor'da geçtiğimiz sezondan bu yana takımının en çok gol atan futbolcusu olan Marius Mouandilmadji, geçtiğimiz hafta Rams Başakşehir'e karşı çok şık bir golle ağları sarsmayı başarmıştı. Golcü futbolcu, bu maçta da takımının en önemli kozu olacak.

Geçtiğimiz sezon iki takım arasında oynanan karşılaşmalara baktığımızda ise toplam dört gol atılırken iki takım da birer galibiyet elde etmişti. Heyecanlı geçmesi beklenen bu Karadeniz derbisi bugün saat 17:00'de oynanacak ve maçı Kadir Sağlam yönetecek. Zorlu 90 dakikayı, futbolseverler beIN SPORTS 1 ekranlarından takip edebilecek.

BU İSTATİSTİKLERE DİKKAT

● Samsunspor’u konuk ettiği son beş Süper Lig maçında da gol atan Çaykur Rizespor (3G 2M), daha önceki beş karşılaşmada gol sevinci yaşayamamıştı (4B 1M). Rakibini ağırladığı son karşılaşmayı 1-0 kazanan Rize ekibi, bu rekabette ilk kez üst üste iki iç saha galibiyeti almayı hedefliyor.

● Çaykur Rizespor’a rakip olduğu son altı Süper Lig maçının üçünü kaybeden Samsunspor (2G 1B), daha önceki 13 karşılaşmadaki (hükmen sonuçlar hariç) tek mağlubiyetini Aralık 2001’de 1-0’lık skorla almıştı (7G 5B).

● Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını gol atamadan kaybeden Çaykur Rizespor, lig tarihinde bu şekilde üst üste üç mağlubiyet aldığı tek dönemi Kasım-Aralık 2014 arasında yaşadı. Deplasmandaki son iki Süper Lig karşılaşmasını gol yemeden kazanan Samsunspor’un ise kalesini gole kapatarak üst üste üç dış saha galibiyeti aldığı tek dönem ise Kasım-Aralık 1986’daydı.

● Karadeniz temsilcilerine konuk olduğu son 11 Süper Lig maçının dokuzunu kaybeden Samsunspor (1G 1B), bu dönemdeki tek galibiyetini Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ederek aldı (Ağustos 2005).

● Süper Lig’de bu sezon 13 gol yiyen Çaykur Rizespor, lig tarihinde beşinci maçlar itibarıyla kalesinde daha fazla gol gördüğü bir sezon yaşamadı (2007/08 ile eşit).

● Bu sezon Süper Lig’de oynadığı maçlar karşılıklı gole sahne olmayan tek takım Samsunspor (3G 2M). Ligdeki son dört karşılaşmasının üçünde gol yemeyen Karadeniz temsilcisi, daha önceki 17 karşılaşmada aynı sayıda gole kapama yapabilmişti.

● Süper Lig’de bu sezon Samsunspor’dan (72) daha fazla şut çeken tek takım Galatasaray (97). Rakiplerine Çaykur Rizespor’dan (69) daha fazla şut şansı tanıyan sadece üç ekip bulunuyor: Hatayspor (77), Sivasspor (74) & Adana Demirspor (72).

● Çaykur Rizespor formasıyla bu sezon Süper Lig’de en fazla şut çeken (14) ve rakip ceza sahasında topla buluşan (28) oyuncu olan Ali Sowe, Samsunspor’a rakip olduğu tek lig karşılaşmasında ağları havalandırdı (Ekim 2023).

● Geçen sezondan bu yana Süper Lig’de Samsunspor formasıyla en fazla golde payı bulunan oyuncu olan Marius Mouandilmadji (11 gol & 1 asist), bu dönemdeki tek asistini geçen sezon Çaykur Rizespor’a rakip olduğu karşılaşmada yaptı (Şubat 2024).

● Süper Lig kariyerinde yabancı meslektaşlarını konuk ettiği 15 maçın sadece birini kaybeden İlhan Palut (9G 5B), tek mağlubiyetini son karşılaşmada Jose Mourinho’dan aldı (0-5 vs Fenerbahçe).

SİZCE MAÇI KİM KAZANIR?




TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN