ÖZET | Çaykur Rizespor 1-2 Altay

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Altay deplasmanda Çaykur Rizespor'u Björkander ve Bamba'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Rizespor'un tek golünü Bolasie kaydettii.

6. haftada 5. mağlubiyetini yaşayan ve henüz galibiyetle tanışamayan Rizespor, haftayı 1 puanla kapattı. Ligdeki 4. galibiyetini elde eden Altay ise puanını 12'ye çıkardı.

Maçtan dakikalar

Ev sahibi takımın teknik direktörü Bülent Uygun; Gökhan Akkan, Baiano, Gökhan Gönül, Holmen, Emir Han Topçu, Phiri, Dabo, Alper Potuk, Bolasie, Boldrin, Deniz Hümmet ilk 11'ine şans verdi.

İzmir ekibinde ise teknik direktör Mustafa Denizli; Lis, Cebrail Karayel, Murat Akça, Thiam, Naderi, Björkander, Kappel, Zeki Yıldırım, Erhan Çelenk, Thaciano, Bamba 11'ine şans verdi.

Karşılaşmanın 13. dakikasında fair-play adına çok güzel bir an yaşandı. Baiano'nun geri pasında araya giren Erhan Çelenk, ceza sahasına girmek üzereyken Brezilyalı oyuncunun yerde kaldığını gördü ve takımı adına atağı sonlandırarak topu taca attı. Centilmence davranışının ardından yeşil-mavili taraftarlar ve futbolcular, Erhan'ı alkışladı.

Thiam'ın 32. dakikadaki plasesinde top az farkla dışarı çıktı.

36. dakikada Rizespor forması giyen Phiri, topu 30 metre taşıdıktan sonra ceza yayı üzerinden sert vurdu ancak meşin yuvarlak kale direğinin hemen dibinden dışarı çıktı.

Altay, 44. dakikada öne geçti. Erhan Çelenk'in köşe vuruşunda ön direğe gönderdiği topu Thiam aşırttı ve Björkander uçan kafayla skoru 1-0'a getirdi.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

İzmir ekibi 2. yarının başında 2. gole çok yaklaştı. Thiam'ın ceza sahası dışından çok sert vuruşu savunmaya da çarptı ve direkten döndü.

Altay, 68. dakikada 10 kişi kaldı. Holmen topun üzerine bastı ve yere düştü. Bundan faydalanmak isteyen Thiam baskı yaparken rakibinin ayağına bastı ve ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı.

10 kişi Altay, 73'te 2. golünü buldu. Ceza sahasında rakibinden sıyrılan Bamba vuruşunu yaptı ve savunmaya çarpan top ağlarla buluştu.

90+1'de Rizespor forması giyen Bolasie, ceza sahası dışından yerden sert bir vuruşla farkı 1'e indirdi.

Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve Altay sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.