Almanlar Can Uzun için devrede! Tercihi bekleniyor...

Video yükleniyor...

Almanya Bundesliga 2. Ligi ekiplerinden Nürnberg'te forma giyen ve bu sezon gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken 18 yaşındaki futbolcu Can Uzun'un milli takım tercihi ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. 

Bild'de yer alan habere göre Almanya Futbol Federasyonu, kendi milli takımlarında oynaması için Can Uzun ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Almanya Futbol Federasyonu'ndan Rudi Völler ve Andreas Rettig'in Can Uzun ve ailesi ile ilk görüşmeyi gerçekleştirdiği aktarılan haberde, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da genç yıldız adayı ile sürekli temas halinde olduğu ifade edildi. 

Almanya'nın Regensburg kentinde doğan Can Uzun, genç yaş kategorilerinde tercihini Türkiye'den yana kullanmıştı. 

U-17 Milli Takımımız ile 12 maça çıkan Uzun, bu kategoride 7 kez gol sevinci yaşadı. Genç yıldız, U-18 Milli Takımımız ile ise 2 kez sahada yer aldı. 

"Karar vermesi gerekiyor"


TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop geçmişte oyuncunun milli tercihi için, "Sonuçta bizimle devam etmesini diliyoruz. 2005 doğumlu, A takımımızda Arda Güler ve Kenan Yıldız gibi iki genç oyuncumuz daha var. Sıradaki Can Uzun olmalı, bunu o da biliyor. Bunun için karar vermesi gerekiyor. U17 takımımızda oynadı ve bizim oyuncumuz. U21'de de oynaması lazım. Birkaç yıldır bize çok ama çok yakındı çünkü iyi işler yapıyor ve son derece yüksek bir potansiyele sahip. Öte yandan oyuncunun karar vermesi gerekiyor. Tarihte farklı kararlar alanlar oldu. Benim tarafım Türkiye'ydi. Diğer oyuncular Almanya'yı tercih etti. Bu adil bir tercih ve sorun değil." demişti.