Can Uzun: "Bu tercih mantıkla değil, kalple yapılır"

Video yükleniyor...

Almanya Bundesliga 2. Ligi ekiplerinden Nürnberg'in formasını giyen ve gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Can Uzun, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı. Genç yıldız, Sky DE'ye tercihi ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. 

CAN UZUN'DAN MİLLİ TAKIM KARARI! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN...

Milli takım seviyesinde başarılı olmak için hislerin önemli olduğunu belirten Uzun, "Kalbimin sesini dinledim. Böylesi bir karar kulüp seçimi gibi mantıkla değil, kalple yapılır. Kalbim ve içgüdülerim Türkiye'nin benim için doğru seçim olacağını söyledi." ifadelerini kullandı. 

"Fazlasıyla konuştum"

Uzun, "Geçtiğimiz aylarda ailem ve en yakın arkadaşlarımla bu konu üzerine fazlasıyla konuştum ve onların fikirlerini de aldım. Sonuçta ise yürekten gelen ve çok kişisel bir karar verdim. Bu kararım bana kesinlikle doğru geliyor." dedi. 

18 yaşındaki futbolcu, "Kendi ülkenizde bir futbol efsanesi olmaktan daha büyük bir şey yok. Türkiye için her şeyimi vereceğim ve Türkiye adına gururla oynayacağım. EURO 2034 Türkiye'de ve biz olağanüstü yeteneklere sahip güçlü bir nesiliz. Harika şeyler başarmak için elimden gelen her şeyi yapacağım." diye konuştu. 

"Kenan Yıldız en yakın arkadaşımdır"

Juventus'ta forma giyen ve A Milli Takım'ın formasını sırtına geçiren Kenan Yıldız'ın da çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Can Uzun, "Kenan çocukluğumdan beridir en yakın arkadaşımdır. Regensburg'taki futbol sahasında birlikte çok vakit geçirdik ancak hiçbir zaman aynı kulüpte oynayamadık. Artık A Milli Takım'da bunu telafi edebiliriz (Gülerek). Sahada ve saha dışında birbirimizi anlıyoruz ve birçok planımız var." dedi.

Alt yaş kategorilerinde Türkiye'yi tercih ettiğini hatırlatan Uzun, "Türkiye'de bana her zaman inandılar. Milli takımdan hocalarım ailem ile daima temastaydı ve iletişim kurarlardı. Hamit Altıntop ve Vincenzo Montella ile görüşmemizde Almanya'da düzenlenecek olan EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılabileceğimin sinyalini verdiler. Hamit Altıntop ile geçen yazdan bu yana iletişim halindeyiz. Kendisi çok çabaladı ve benim için önemli bir faktör oldu." sözlerini kullandı. 

"Herhangi bir baskı hissetmedim"

Uzun, "Milli takım tercihimi yaparken herhangi bir baskı hissetmedim. İki büyük futbol ülkesinin beni ikna etmek için bu kadar çaba göstermesini onur verici buldum. Milli takımda kendimi göstermek için sabırsızlanıyorum. Türkiye ile çok büyük başarılara ulaşmak istiyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Bu sezon Almanya Bundesliga 2. Ligi'nde Nürnberg forması ile 21 maça çıkan Can Uzun, 12 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. 

beinsports.com.tr / Dış Haberler