Büyükekşi: "Ermenistan maçını kazandığımız takdirde..."

Video yükleniyor...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ermenistan karşılaşması öncesi muhabirimiz Nezih Akşener'in sorularını yanıtladı.

Gençlerle birlikte milli takım taraftarlığı konusunda yeni bir başlangıç yapıtığına değinen Büyükekşi, "Gençlerimizi milli takımı desteklemeye milli takımla birlikte olmaya ve bayraklarla statlara bekliyoruz. Bizim için çok önemli bir maç. Ermenistan maçını aldığımız takdirde 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda çok büyük bir adım atmış olacağız." dedi.

 "Avrupa'nın en genç milli takımıyız"


Gerek teknik ekipte, gerekse milli takım futbolcuları'nda çok güzel bir dostluk ve arkadaşlık ortamının da olduğunu ifade eden Büyükekşi, "Sabah Kunt hocamızla, Hamit hocayla dün de futbolcularla görüştüm. Herkes maça hazır. inşallah güzel bir netice alacağız. Avrupa'nın en genç milli takımıyız. Hedefimiz sadece 2024 Avrupa Şampiyonasına katılmak değil, aynı zamanda orada başarılı olmak." şeklinde konuştu.

"Öncelikli hedefimiz Avrupa şampiyonasına katılmak sonra gruplardan çıkmak"

Büyükekşi, "Basamakları tek tek çıkmak gerekiyor. Öncelikli hedefimiz Avrupa Şampiyonası'na katılmak sonra gruplardan cıkmak. Bu bir hayal değil. 2032 yılında Avrupa Şampiyonasını italya ile birlikte ülkmemizde yapabilmek için 10 Ekim'de UEFA nezdinde bir sunum yapacağız. İnşallah başarılı olursa açıklanacak. Önümüzdeki 9 yıllık süreçte milli takımımızın da her yıl bir basamak daha yukarı çıkarak başarılarını sürdürmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.