Burak Yılmaz'dan flaş açıklamalar! Emeklilik, Şenol Güneş, Galatasaray...

Video yükleniyor...

Hollanda Eredivisie Ligi'nde Fortuna Sittard forması giyen eski Milli futbolcu Burak Yılmaz basın toplantısında flaş açıklamalarda bulundu.

37 yaşındaki yıldız forvet, kariyerine dönüp baktığında, farkına vardığını birçok şey olduğunu söylerken, "Hayatımda bir değişim var ama bu yaşla alakalı. Keşke 20'li yaşlarda değişim gösterebilseydim. O zaman daha farklı Burak olurdu. Kırılganlık, değişim var. Çünkü futboldan sonrasına hazırlanıyorum. Profesyonel destek, psikolojik destek alıyorum. Yine de Harika bir kariyerim oldu. Nankörlük edemem. En azından şimdiki tecrübemle 20'li yaşlarda olsam, Beşiktaş'tan gönderilmezdim." ifadelerini kullandı. 

"Şenol Güneş beni Türk futboluna kazandırdı"

Kariyerinin yükseliş döneminde Şenol Güneş'in çok büyük payı olduğunu söyleyen Yılmaz, Galatasaray'ın onu farklı bir seviyeye çıkardığı söylerken futboldan sonraki antrenörlük kariyeri için şu sözleri söyledi:

"Her yerde şansını kullanmış ve başaramamış Burak Yılmaz'ı Şenol Güneş, güvendi ve beni Türk Futboluna kazandırdı. Galatasaray da beni Avrupa çapında bir oyuncu yaptı. Kariyerimde kazıya kazıya bir yere geldim, antrenörlükte de böyle olacak teknik direktör olarak büyük takımda çalışma, şampiyon olma hedefim var ama bunu şimdi söylemeye gerek yok. Daha yavaş ilerlemek lazım. Zamanı gelince, çalışmak isterim."

"Arda Güler'i gururla takip ediyorum"

"Arda Güler'e nazar değmesin, Allah yolunu açık etsin. Gururla takip ediyorum ama bir gün gazeteyi açıyorum PSG ve Manchester City istiyor. Bir gün açıyorum A Milli Takım'a neden çağrılmadı diye konuşuluyor. Bir gün hocası neden oynatmadı diye eleştiriyoruz." sözlerini söyledi. 

Yabancı kuralı ve yabancı hakem yorumu

Spor Toto Süper Lig'de gündemin önemli konularından olan yabancı kuralı ve yabancı hakem konularına da değinen Burak Yılmaz, "Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli. Çok yabancı istiyorsanız, yabancı başkan gelsin, yabancı hoca gelsin, yabancı gazeteciler gelsin. Hollanda'da yabancı sınırı yok ama sen o seviyeye gel, sende de olmasın. Yabancı sınırı olmasa Galatasaray'da şu an bir Türk futbolcu sahaya çıkabilir mi?" dedi. 

Fransa Ligue 1 ekibi Lille'e transferi ve yaşadığı şampiyonluğu Atletico Madrid'de Arda Turan'ın yaşadığı şampiyonluğu benzenten Yılmaz kariyerindeki kırılma noktalarını şöyle anlattı: 

"Gençlerin, Şenol Güneş gibi bir hoca ile karşılaşmaları gerekli bence. Benim hayatımdaki kırılma anlarımdan ilki Şenol Güneş ile tanışmam, ikincisi Çin'e transferim, üçüncüsü Lille'e gitmemdir. Hem Lille'de şampiyon olduğumuz taktikle Arda da Atletico Madrid ile şampiyon oldu. 4-4-2'nin harika uygulandığı sezonlardı."

Adana Demirspor ve Beşiktaş transfer iddialarını yalanladı

Basında çıkan Adana Demirspor ve Beşiktaş transfer haberleri için de konuşan Burak Yılmaz, "Futbol hayatıma Fortuna Sittard ile devam edip orada bitirmek istiyorum. Bu net, boşu boşuna 'Burak, Adana Demir'e ya da Beşiktaş'a gidiyor.' diye haber yapmayın." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın yıldız forvet Mauro Icardi için ise, "Icardi önemli bir futbolcu. Başka sorunları var, onları da halledebilecek tecrübeli bir futbolcu. Galatasaray da ona destek olacaktır. Galatasaray'da çok başarılı olur. Okan ağabeyin desteği, ilişkisi ve Galatasaraylılığı, Icardi'yi üst noktaya taşıyacaktır." dedi.




SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN