Burak Yılmaz'dan beIN SPORTS'a çok özel açıklamalar

Video yükleniyor...

Lille ile tarihi başarılara imza attıktan sonra Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard'a transfer olan Burak Yılmaz, ilk özel röportajını beIN SPORTS'a verdi.

'Kral', beIN SPORTS muhabiri Gürler Akgün'ün sorularına içtenlikle yanıt verdi.

Röportajdan öne çıkanlar

"Fortuna Sittard bana 2 sene oyuncu, 3 sene hocalık olarak 5 yıllık bir projeyle geldi. Bu 2 sene sonra sportif direktörlük de olabilir. Belki 1 sene daha oynamak isterim. Şu andaki isteğim hoca olmak. Kulübümüz de bana bu olanakları sağlamak için hem sözlü hem de yazılı bir teklif yaptı"

"Milli takıma geri dönmeyeceğim. Ben bir karar verdim ve bunun arkasında dururum. Hiçbir zaman da bundan döneceğimi düşünmüyorum. 2 futbolcumuz sakatlanır, 3 futbolcumuz hasta olur o zaman tabii ki bu bizim görevimiz. Ancak bir daha asla A Milli Takım'a dönmeyeceğim. Ben gerekli abiliğimi ve kaptanlığımı futbolcu kardeşlerime yapmaya devam ediyorum. Bu kesinlikle fiziksel verilmiş bir karar değil. Ancak mental olarak zorlanmaya başladığımı hissettim. Yaş geçtikçe insan bazı şeylere daha fazla üzülüyor."

"Bu sene yarış çok çetin geçer. Son yılların en rekabetçi yılı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'yi ciddi avantajlı görüyorum. Harika bir hocaları var. 8 senedir şampiyon olamıyorlar. Onun vermiş olduğu bir hırs olacaktır."

"Nuri Şahin, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Çağdaş Atan, Ömer Erdoğan... Onların başarılı olması beni çok mutlu ediyor. Futbolcuyken hırslı olduklarını bildiğim için teknik direktörlüklerinde de öyle olacağını düşünüyorum."