Bu yıldızlar artık bedava!

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig ekipleri oyuncular ile genellikle 31 Mayıs tarihine kadar sözleşme imzalarken başta beş büyük lig ekipleri olmak üzere birçok Avrupa takımı sözleşmeleri 30 Haziran tarihine kadar yapıyor. Kontrat sürelerinin sonuna gelen oyuncular 30 Haziran itibariyle takımları ile resmen yollarını ayırmış oluyor.

5 yıl önce Ligue 1 ekibi Lille ile sözleşme imzalayan Milli oyuncu Yusuf Yazıcı, kontrat süresi tamamlayan oyuncular arasında yer alıyor. Yusuf Yazıcı, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile şampiyonluk yaşadığı Lille kulübüne veda etti. 27 yaşındaki oyuncu halihazırda Lille adına Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncu konumunda yer alıyor.

Juventus'un Fransız orta saha oyuncusu Adrien Rabiot, 5 yıllık sürenin ardından sözleşmesini tamamlayan bir başka oyuncu oldu. Market değeri 35 milyon Euro civarında olan 29 yaşındaki oyuncu, Juventus ile 212 maça çıkarken bir Serie A zaferi, iki İtalya Kupası ve bir İtalya Süper Kupası kazandı. 

Bir başka Fransız oyuncu Raphael Varane ise Manchester United ile yollarını ayırmış oldu. Deneyimli stoper Manchester United ile bir FA Cup ve bir Lig Kupası zaferi yaşadı. Varane'ın Serie A'nın yeni ekiplerinde Como ile anlaşması bekleniyor.

Hollandalı golcü oyuncu Memphis Depay ise Atletico Madrid kariyerini noktaladı. Kulüpten hem Depay hem de stoper Hermoso için "Teşekkür" paylaşımı yapıldı. Depay kısa süre kaldığı Madrid ekibinde 40 maça çıkarken 13 gol kaydetti. 
  
Transfer gündeminde adı Galatasaray ile anılan Wilfried Ndidi yine sözleşmesini tamamlayan oyunculardan biri oldu. Leicester City ile Championship zaferi yaşayan Ndidi, 16 milyon Euro market değerine sahip ve 57 Nijerya A Milli Takımı'nda yer aldı. Ndidi, daha önce Leicester ile FA Cup ve Community Shield Zaferi yaşamıştı.

Bir başka transfer gündemi olan Mats Hummels, yine B. Dortmund ile yollarını ayıran isimlerden biri oldu. 35 yaşındaki oyuncu son olarak Borussia Dortmund ile Şampiyonlar Ligi finalinde boy göstermişti. 

Sözü geçen oyuncular ile birlikte Roma'dan Spinazolla, Lazio'dan Kamada, Monaco'dan Wissem Ben Yedder, Liverpool'dan Joel Matip gibi oyuncular kontrat sürelerini sonlandırdılar.