Bu destan bir ömür unutulmaz

Video yükleniyor...

İskoç tarihinin en büyük kulüplerinden Celtic’in 125. yıl dönümünde sahasında konuk ettiği ve tarihi bir galibiyetle sahadan ayrıldığı o maçın hikayesini, futbolcular ve menajer Neill Lennon’dan dinleyelim... 

Takvim yaprakları 7 Kasım 2012'yi gösterdiğinde UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda oynanan Celtic - Barcelona maçı adeta istatistikleri alt üst etti.

Kimsenin favori olarak görmediği Celtic, İskoçya’daki maçta Barcelona’yı 2-1 yenerken bir mucizeyi gerçekleştirdi. Bir önceki maçta Nou Camp deplasmanında Katalan ekibine 2-1 yenilen Celtic, İskoçya'da oynanan maçta Barcelona'yı Wanyama ve Watt’ın golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İstatistikleri alt üst etti
Maçta skordan ve Celtic galibiyetinden daha ilginç olan konu ise istatistikler oldu. Barcelona, İskoç ekibi karşısında yüzde 89 topla oynama yüzdesiyle eşine ender rastlanacak şekilde bir üstünlük kursa da maçı kaybetti.

İlginç olan sadece topla oynama yüzdesi değildi. Barcelona, Celtic karşısında 23 gol girişimi 14 kaleyi bulan şut ve bir de 955 pas yaptı. İskoçya temsilcisi Barça'nın bu ezici istatistiklerine karşın sadece 5 gol girişimi 5 kaleyi bulan şut atarken, 166 pas yapabildi.