Brezilyalı yaşayan efsane 48 yaşında

Video yükleniyor...

Brezilya Milli Takımı'nın eski oyuncularından Rivaldo bu gün 48 yaşında. 19 Nisan 1972'de Pernambuco dünyaya gelen Brezilyalı yaşayan efsane, kariyeri boyunca güçlü fiziği, oyun tekniği ve müthiş sol ayağı ile attığı birbirinden güzel gollerle futbol dünyasında iz bıraktı. 

1999 yılında FIFA tarafından 'Yılın Futbolcusu' ödülünü kazanan Rivaldo, 2014'te veda ettiği yeşil sahalara üç yıl sonra 43 yaşında başkanlığını yaptığı kulüp olan Mogi Mirim'de geri dönmüştü. Brezilyalı yıldız daha önce de 1993'de Mogi Mirim'in formasını giymişti. 

Futbola 1992 yılında ülkesinin takımlarından Paulista'da başlayan Rovaldo, kariyeri boyunca 15 farklı kulüpte forma giydi. 

Futbolu Mogi Mirim'de bırakan Rivaldo, Brezilya'da Paulista, Santa Cruz, Corinthians, Palmeiras, Sao Paulo ve Cruzeiro'da, Avrupa'da ise Deportivo La Coruna, Barcelona, Milan, Olimpiakos, AEK, Asya'da Bunyodkor, Angola'da da Kabuscorp SC do Palanca forması giydi.

1991-2003 yılları arasında altyaılarda dahil olmak üzere 95 kez Brezilya formasını giyen Rivaldo 38 gol attı. Rivaldo, 2002 yılında Brezilya ile Dünya Şampiyonluğu yaşadı.