Brezilya - Arjantin maçına koronavirüs damgası!

Video yükleniyor...

2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya ile Arjantin arasındaki karşılaşma, yeşil sahalarda daha önce eşi yaşanmayan bir olay nedeniyle durduruldu.

Maçın başlamasından yaklaşık 10 dakika sonra Arjantinli oyuncular, Brezilya Sağlık Kurulu yetkililerin sahaya girmeye teşebbüs etmesinin ardından maçı yarıda bırakarak hakemle birlikte soyunma odasına yöneldi.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Brezilya Sağlık Kurulu, Arjantin Milli Takımı'nın Premier League'de forma giyen oyuncuları Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso, Cristian Romero ve Emiliano Buendia'nın yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında maç öncesinde sınır dışı edilmesini talep etti.

Maç öncesinde sorunun çözülmemesinin ardından yetkililerin, karşılaşma sırasında söz konusu oyuncuları karantinaya almak istemesi nedeniyle maçın yarıda kaldığı belirtildi.

Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni yaşananlarla ilgili olarak, "Yetkililer maçın ortasında sahaya girmek yerine neden maç öncesi otele gelip bizimle konuşmadılar? Çok üzücü. Suçlayacak birini aramıyorum, şu anda zamanı değil. Bu maçın büyük bir kutlama şeklinde olması gerekiyordu ama ne yazık ki böyle bitti. Bir teknik adam olarak ben oyuncularımı savundum. Bize hiçbir zaman bu oyuncuların oynayamayacağı söylenmedi. Biz oynamak istedik, Brezilyalı oyuncular da öyle." ifadelerini kullandı.

Arjantin Kaptanı Lionel Messi ise meydana gelen olaylara, "3 gün önce geldiğimizde bizi gönderebilirlerdi, maçın başlamasını niye bekliyorlar ki! Bu büyük bir rezalet, burası sirk." şeklinde tepki gösterdi.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Brezilya Sağlık Kurulu CEO'su Antonio Barra Torres de, "Dört Arjantinli oyuncunun sınır dışı edilmesi için izole edilme kararı alındı ancak Arjantin kafilesi bu karara saygı duymadı. Stadyuma girdiler ve sahaya çıktılar. İtaatsizlik silsilesi." yorumunu yaptı.

Arjantin Futbol Federasyonu, resmi sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştığı bilgilendirme metninde maçın askıya alındığını açıkladı.

Öte yandan CONMEBOL de maçın askıya alındığını ve hakem ile gözlemcilerin maç hakkındaki raporu FIFA Disiplin Komitesi'ne ileteceğini duyurdu.

Yetkililer, 4 futbolcunun son 14 günde İngiltere'de bulunmasına rağmen, göç idaresinin Brezilya'ya girmek için istediği yeminli beyanda son 14 günde İngiltere'de bulunmadığına dair belge imzaladığını belirtti.

Brezilya'da COVID-19 salgınına karşı uygulanan önlemler kapsamında, son 14 günde İngiltere, Güney Afrika, Kuzey İrlanda ve Hindistan'da bulunan kişilerin ülkeye girmesine izin verilmiyor.