Blackpool'a acımadılar (ÖZET)

Video yükleniyor...

Arsenal, Premier Lig'deki ilk maçında Wigan'ı farklı geçen Blackpool'u 6-0'la ağır bir bozguna uğrattı.
 
Wigan deplasmanından 4-0 gibi net bir galibiyetle dönerek önemli bir sürprize imza atan Blackpool, Emirates'te de iyi bir sonuç için sahaya çıktı ama Liverpool karşısında beraberliği son anda kurtaran  Arsenal, evinde oynadığı son 15 'Ağustos' maçında sadece 1 beraberliğe izin vermişti.

İlk dakikalarda rakibini kontrol etmeyi tercih eden Arsenal, 14. dakikada süratli oyuncusu Walcott'la bulduğu ilk pozisyondan gol çıkarınca maçın seyri tamamen değişti. Orta sahadaki baskısıyla kazandığı toplarla Blackpool kalesine yüklenen Gunners, 29. dakikada tartışmalı bir penaltı kazandı. Ewatt, ceza sahası çizgisinin hemen dışında Chamakh'ı düşürdü. hakem haklı bir şekilde kırmızı kart gösterirken, pozisyonun penaltı olduğuna hükmetti. Atışı kullanan Arshavin farkı ikiye çıkaran isim oldu. Bu dakikadan sonra konuk ekip iyice oyundan düştü. İlk yarının son bölümünde Walcott bir kez daha sahneye çıkıp skoru 3-0'a taşıdı.

İkinci yarı da çok farklı geçmedi. 49. dakikada Sagna'nın getirdiği topu Diaby ağlara gönderip farkı 4'e çıkarırken, günün yıldızı Walcott, 58. dakikada hattrickini tamamlayıp oyundan çıktı. Ancak Arsenal'e bu gol de yetmedi. Mücadele boyunca hareketli olmasına rağmen son vuruşlarda sıkıntı yaşayan ve bir pozisyonda da topu boş ağlara gönderemeyen yeni transfer Chamakh, 82. dakikada kafayla takımının 6. golünü attı. Avrupa'nın önemli liglerinde geçen sezon en çok kafa golü atan Faslı oyuncu, bu performansını Arsenal'de de sürdüreceğini böylece göstermiş oldu.

İlk maçında Liverpool ile berabere kalan Arsenal, evindeki ilk maçını 6-0 kazanıp üç puanla tanışmış oldu.

-video_1-
(Ligtv.com.tr)