Bizim Çocuklar EURO 2024'ün ardından yurda döndü! İlk açıklamalar

Video yükleniyor...

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'te son 8 takım arasına kalan ve çeyrek final maçında Hollanda'ya 2-1'lik skorla mağlup olarak turnuvaya veda eden A Milli Futbol Takımı, yurda döndü.

Avrupa Şampiyonası'na F Grubu'nda başlayan ve çeyrek finalde turnuvaya veda eden Bizim Çocuklar, İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Gösterdikleri performansla alkış toplayan milli futbolcularımızı taraftarlar karşılayarak destek verdi.

Uğurcan Çakır, havalimanı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tecrübeli eldiven, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim açımızdan güzel bir turnuva geçti. Finalde olmayı hak etmiştik. Herkes, elinden gelen en iyi mücadeleyi vermeye çalıştı. Bu turnuvada güzel bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Çok genç, çok yetenekli futbolcuların olduğu bir kadromuz var. Hocamızın da turnuva üzerinde oyun planları oldukça başarılıydı. İnşallah bundan daha büyük başarılar yakalayacağız."

Cenk Tosun: "Maalesef Hollanda maçında talihsiz bir yenilgi aldık"

Milli futbolcu Cenk Tosun ise çok mutlu ve gururlu olduklarını kaydederek, "Birlik, beraberlik üst düzeydeydi. Çok güzel bir turnuva geçirdiğimizi düşünüyorum. Gönüllerde tabii final oynamak vardı. Biz kendimizi öyle ayarlamıştık, gücümüz de vardı. Maalesef Hollanda maçında talihsiz bir yenilgi aldık. Yine de tüm ülkeyi sevince boğduğumuz için çok mutluyuz. Türk olduğumuz için mutluyuz, ne mutlu Türküm diyene. Bu dünyada Türk olmak zordur. Sadece bir ülkeye karşı değil, tüm dünyaya karşı savaşmak zorundasın. Ama herkesi sevince boğduğumuz için, gençlerimize umut olduğumuz için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin genç ve yetenekli bir jenerasyona sahip olduğunu dile getiren milli futbolcu, "İnşallah 2026 Dünya Kupası elemelerini güzel geçirip o turnuvada da olmak istiyoruz. Burada yaptıklarımız sadece fragmandı, inşallah bizim gençlerimiz 2026’da daha güzel işler yapacaktır." şeklinde görüş belirtti.

Ay yıldızlıların uçağını ve yurda dönüşünü yerinde takip eden beIN SPORTS muhabiri Murat Türker gelişmeleri aktardı.