GENİŞ ÖZET | Bitexen Giresunspor 0-4 Galatasaray

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta karşılaşmasında Bitexen Giresunspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mücadele, 4-0'lık  konuk ekip Galatasaray galibiyeti ile tamamlandı. 

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 45+3. dakikada Dries Mertens, 60. dakikada Leo Dubois, 89. dakikada Milot Rashica ve 90+6. dakikada Yunus Akgün kaydetti. 

Icardi penaltı kaçırdı

Galatasaray'ın 44. dakikada kazandığı penaltı vuruşunda Arjantinli forvet Mauro Icardi topun başına geçti ancak futbolcu, Bitexen Giresunspor kalecisi Onurcan Piri'ye takıldı. 

Dubois 5 yıl sonra tekrarladı

Sarı kırmızılıların ikinci golünü kaydeden Leo Dubois, Mart 2018'den (Nantes vs Marsilya) bu yana ceza sahası dışından ilk lig golünü Bitexen Giresunspor filelerine gönderdi. Bu gol aynı zamanda Dubois'nın Galatasaray'daki ilk golü oldu.

Rashica 'merhaba' dedi

Galatasaray'ın üçüncü golünü kaydeden Milot Rashica, Spor Toto Süper Lig'de sarı kırmızılı forma ile ilk golünü kaydetti.

10. kez galip

Galatasaray, Bitexen Giresunspor karşısında aldığı galibiyet ile Spor Toto Süper Lig'de üst üste 10. kez kazanmış oldu. Okan Buruk ise Spor Toto Süper Lig tarihinde Mustafa Denizli ve Fatih Terim'in ardından üst üste 10 galibiyet alan teknik direktörü oldu. 

Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 48'e yükseltti ve Spor Toto Süper Lig'deki liderliğini sürdürdü. Bitexen Giresunspor ise 21 puanda kaldı. 

Önemli Anlar

9. dakikada Galatasaray atağında Kerem Aktürkoğlu'nun ortasında Barış Alper Yılmaz ceza sahası içerisindeki Icardi'ye topu kafa ile aktardı. Icardi'nin çaprazdan sert şutunda kaleci Onurcan Piri topu kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

23. dakikada Savicevic'in sağ kanattan yaptığı ortada, uygun pozisyondaki Arias kafa ile topa vurdu, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti. İzlemek için tıklayın!

38. dakikada Torreira'nın ceza sahasına yaptığı ortada Barış Alper Yılmaz kafa ile topu aktardığı Mertens'in şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. İzlemek için tıklayın!

40. dakikada ceza sahası içerisinde Icardi, Airas'ın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Maçın orta hakemi Bahattin Şimşek, VAR kontrolünün ardından penaltı noktasını gösterdi. 44. dakikada penaltı atışını kullanan Icardi'nin vuruşunda kaleci Onurcan Piri topu kornere çeldi.
İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 45. dakikasında yaşanan karambol sonrasında Galatasaray golü buldu ancak maçın hakemi Bahattin Şimşek, elle oynama gerekçesi ile golü iptal etti.
İzlemek için tıklayın!

45+2. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun ara pasında Icardi, kaleci Onurven Piri ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda Onurcan Piri'den dönen topu, Mertens ağlara gönderdi.
İzlemek için tıklayın!

Maçın 55. dakikasında Bitexen Giresunspor'un sağ kanattan etkili gelişen atağında Riad Bajic kale önünde vuruşunu yaptı ancak top dışarı gitti. İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın Icardi'nin pasında ceza sahası dışında topla buluşan Léo Dubois, etkileyici bir şut çıkardı ve takımının ikinci golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

89. dakikada sahneye çıkan Milot Rashica, takımının üçüncü golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

90+6. dakikada ise Yunus Akgün ceza sahasının sağından içeri girdi ve takımının son golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Bitexen Giresunspor: 0 - Galatasaray: 4

Stat: Çotanak Spor Kompleksi

Hakemler: Bahattin Şimşek, Cevdet Kömürcüoğlu, Candaş Elbil

Bitexen Giresunspor: Onurcan Piri, Hayrullah Bilazer, Arias, Kadir Seven (Dk. 80 Senghor), Alper Uludağ (Dk. 88 Rahmetullah Berişbek), Görkem Sağlam (Dk. 78 Murat Cem Akpınar), Savicevic, Kuwas (Dk. 88 Doğan Can Davas), Sergio, Borja Sainz, Bajic

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Emin Bayram, Dubois, Torreira (Dk. 70 Mata), Oliveira, Barış Alper Yılmaz (Dk. 82 Yunus Akgün), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 70 Berkan Kutlu), Mertens (Dk. 70 Rashica), Icardi (Dk. 88 Gomis)

Goller: Dk. 45+3 Mertens, Dk. 60 Dubois, Dk. 88 Rashica, Dk. 90+5 Yunus Akgün (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 43 Arias, Dk. 62 Bajic, Dk. 63 Savicevic (Bitexen Giresunspor)

 
SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN