"Birlikte oynadığım en iyi 10 numara..."

"Birlikte oynadığım en iyi 10 numara..."
Beşiktaş'ın yıldız ismi Josef de Souza, öğrencilerle bir araya gelerek hem futbol serüvenini anlattı hem de ilham veren tavsiyelerde bulundu.

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Josef de Souza, Özel Üsküdar SEV Ortaokulu'nun düzenlediği ilham verici spor söyleşisi etkinliğine online olarak katıldı ve öğrencilerin sorularına samimi yanıtlar verdi. 

İşte futbola çok küçükken, henüz altı-yedi yaşındayken başladığını ve annesinin yetenekli olduğunu fark ederek kendisini desteklediğini aktaran Josef de Souza'dan öne çıkan satır başları... 

"Fakir bir aileden geliyorum... Brezilya da futbolcu olmak gerçekten çok zor ama Allah'ın yardımıyla futbolcu olmayı başardım. Brezilyalı futbolcuların sırrını şöyle açıklayabilirim; biz futbolcu doğuyoruz..."

"Brezilya'da futbolun gelişmesinde babalarımızın, ailelerimizin desteğinin yanı sıra plaj futbolunun da önemli bir etkisi var. Plaj futbolu Brezilya'nın yüzüdür, sembolüdür..."

"Türkiye'ye çok iyi alıştım. Burada gerçekten bir futbol aşkı var. Brezilya ile Türkiye arasında çok fazla benzerlik bulunuyor..."

"Fair play bana göre yere düşen rakip oyuncunun topunu dışarı atmaktan çok daha öte bir şeydir. Fair play sahanın dışında başlıyor; rakibe her alanda saygı duymak, saha öncesi medyada olsun, sosyal medyada olsun her adımda yaşanması gerekiyor."

"Profesyonel bir futbolcu olarak elbette ki beslenmeme çok önem veriyorum. Hem performans hem de sakatlıktan korunma açısından bunun çok önemli rol oynadığını düşünüyorum."

"Futbolda bir idol olarak örnek aldığım oyuncu yok ama Brezilyalı orta saha oyuncusu Zé Roberto, benim için gerçekten hedeflerimi, varmak istediğim noktayı yansıtan bir oyuncu.... 42 yaşına kadar üst düzey futbol oynadı... Ben de onun gibi uzun bir futbol yaşantısına sahip olmak isterim. Birlikte oynadığım en iyi 10 numara kim derseniz, Alex Teixeira diyebilirim."

"Unutulmaz golümü sorarsanız da herhalde iki tane söyleyebilirim, ikisini de Galatasaray'a attım. Biri Fenerbahçe'de son dakika attığım gol, ikincisi de geçen sezon maç 0-0 giderken yine Galatasaray'a attığım gol benim için çok önemli."
 
"Sadece genç futbolculara değil siz sevgili öğrenci kardeşlerime de aynı tavsiyede bulunuyorum. Üstüne basarak söylemek istiyorum ki futbolcu ya da avukat, doktor hiç fark etmez ne olmak isterseniz isteyin, başarılı olmayı hedefliyorsanız, kesinlikle çok disiplinli olmanız ve çok çalışmanız lazım."

"Beşiktaş'ta ve Türkiye'de daha çok şampiyonluklar kazanmak istiyorum. İyi izler bırakmak istiyorum."