"Bir sonraki adıma geçmek istiyordum"

Video yükleniyor...

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Spezia'nın 19 yaş altı takımının başına geçen Tuğberk Tanrıvermiş, canlı olarak bağlandığı "Transfer" programında beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.

Başarılı çalıştırıcı, "Roma'da üç sene U15 ve U16 takımlarını çalıştırdım. Artık bir sonraki adıma geçmek istiyordum. İtalya'da U19 kategorisi profesyonel bir kategori. Altyapıya değil A Takıma bağlı olarak çalışacağım. Benim başladığım dönemde profesyonel futbol oynamamış birinin kursa başvurması çok zordu. İngiltere'de en alt basamaktan başladım. Galatasaray'da farklı birimlerde yer aldım. Kurslar için 50'den fazla kez İngiltere'ye gittim. Bizim oyuncularımız, teknik olarak belki de daha yetenekliler. Öğrenmeye çok daha aç ve müsaitler. Organizasyon, taktik ve fizik anlamında maalesef uçurumlar var." şeklinde konuştu.

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Spezia, gün içinde 19 yaş altı takımının teknik direktörlüğüne genç Türk çalıştırıcı Tuğberk Tanrıvermiş'i getirdiğini bildirmişti.

Spezia Kulübü'nden yapılan açıklamada, daha önce Galatasaray'da maç analistliği, genç takım antrenörlüğü görevlerinde bulunan, Cesare Prandelli, Igor Tudor ve Fatih Terim gibi teknik direktörlerin yardımcılığını üstlenen ve son olarak Roma'nın genç takımını çalıştıran Tanrıvermiş ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtilmişti.

Tanrıvermiş de kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Spezia 19 Yaş Altı Takımı'nın teknik direktörü olduğum için çok mutluyum. Spezia Kulübü'nün vizyonundan çok etkilendim. Bu maceraya başlamak ve Primavera (PAF) takımımızı hedefe ulaştırmak için sabırsızlanıyorum. Haydi Spezia." ifadelerini kullanmıştı.