Bir daha böylesi gelir mi?

Bir daha böylesi gelir mi?
Rakamlarla Bayern Münih: 119 gol, 49 lig maçında yenilmeme, inanılmaz rekorlar.

Alman devi Bayern Münih her alanda yoluna dolu dizgin devam ederken, bir çok rekor kırdı, bazıları da yolda. 2013-14'te Bayern, Alman Ligi ve Avrupa'yı domine etti. Ligde yoluna yenilgisiz devam eden Bavyera ekibi, üstüste 2. şampiyonluğuna koşuyor. Almanya Kupası'nda ise yarı finale yükseldi. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Bayern, bu yılın da favorisi.

Önce Jupp Heynckes ve şimdi de Pep Guardiola ile istatistik ve rakamlarını yukarı çeken Bayern'in istatistikleri:

0- 1992-93 yılında Şampiyonlar Ligi olarak oynanmaya başlayan turnuvada, üstüste 2 kez bu kupayı kazanan çıkmadı. En büyük favori ise Bayern Münih.

3- 2013'den bu yana Bayern Münih, oynadığı tüm maçlarda sadece 3 kez yenildi ve 2'si Şampiyonlar Ligi karşılaşmasıydı.

4- Bayern, bu sezon ligde oynadığı 24 maçta sadece 2 karşılaşmada beraberlikle ayrıldı. Onlar da Freiburg ve Bayer Leverkusen maçlarıydı.

5- Geçen yıldan bu yana Heynckes ve Guardiola'yla 5 kupa kazandılar: Lig, Lig Kupası, Şampiyonlar Ligi, FIFA Dünya Kulüpler Kupası ve Avrupa Süper Kupası.

10- Geçen yıl Wembley'de Borussia Dortmund'u yendikleri Şampiyonlar Ligi finalinin de aralarında olduğu Şampiyonlar Ligi'ndeki son 10 deplasman maçını kazandılar. Bu bir rekor!..

16- Cumartesi günü Wolfsburg'u deplasmanda 6-1'le hezimete uğratan Bayern, ligde üstüste 16 deplasman galibiyetine ulaştı ve rekor kırdı. 14 olan bir önceki rekoru tarihe gömen Bayern, yeni rekorunu iyice geliştirme şansına sahip.

20- Lig ikincisi Borussia Dortmund'a 20 puan fark atan Bayern Münih, Alman Ligi tarihinin en erken şampiyonluğunu ilan edebilir. Geçen yıl 6 Nisan'da şampiyonluğunu ilan eden Bayern, bu yıl 25 Mart'ta mutlu sona ulaşabilir.

21- Heynckes'le son şampiyonluklarında 34 maçın 21'inde kalesinde gol görmeyen Bayern, bu sezon rekorunu geliştirebilir.

22- Bu sezon ligi domine etmelerine karşın, en golcü isimleri Mario Mandzukic ve Thomas Muller 22'şer gol attı. Ancak Franck Ribery, Mario Götze ve Arjen Robben de çift haneli rakamlara ulaştı.

47- İlk yarıyı lider bitiren Bayern, bir önceki sezondaki kendisine ait rekoru olan 42 puanı egale etti.

49-Ekim 2012'den bu yana rakiplere boyun eğmeyen Bayern, üstüste 49 maçta yenilmedi.

58- Bayern son 58 maçında 2 kez yenildi, 4 kez de berabere kaldı. 52 maçını galibiyetle tamamladı.

61-Bayern Münih, lig tarihinde en farklı averajı yakaladı. Attığı gol sayısı yediği gol sayısından 61 fazla oldu.

Yüzde 69.54 - Bayern'in, Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarda topa sahip olma oranı.

72- Allianz Arena ekibi ligde geride kalan 24 maçta 72 gol atarken; rakiplerine fark attı. Bayern'in 101 olan rekoru
sezon sonunda kırması bekleniyor.

Yüzde 87.18 - Bayern'in bu sezon ki galibiyet yüzdesi.

106- Guardiola'nın takımının bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki kaleye çektiği şut sayısı. Diğer takımları geride bırakan Bayern'in 8 şutu da direkte döndü. Bu da ayrı bir rekor.

117- Ligde oynadığı maçlarda toplayabileceği 123 puanın 117'sini hanesine yazdırdı.

119- Bayern, bu sezon sadece 39 maç oynamasına karşın toplam 119 gol attı.

(Ligtv.com.tr)