"Bir bütün olup Norveç'i yeneceğiz"

Video yükleniyor...

A Milli Takımımızın golcüsü Burak Yılmaz, ay-yıldızlı ekibin 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Norveç'i Ülker Stadyumu'nda konuk edeceği karşılaşma öncesinde Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

A Milli Takım Kaptanı Burak Yılmaz, Norveç maçının öneminin farkında olduklarını söyleyerek, "Kesinlikle kazanmamız gereken bir maç. Herhangi bir puan kaybına tahammülümüz yok. Elemlere çok iyi başladık devamında kötü gitti, bunları kenara bırakıp yarın 3 puana odaklanmış bir milli takımımız var. Yeni hava, yeni ortam, yeni hocamız, bizler de kendisine sizler gibi yardımcı olmak zorundayız. Tamamen yarına odaklandık, galibiyetten başka düşüncesi olmayan milli takımız var. Gerekli hazırlıkları yaptık, artık maç saatini beklemeye başladık. Norveç’in eksiklerine gelince, ben böyle maçlarda, bu seviyede eksikliğin çok fazla hissedileceğini düşünmüyorum. Hepimiz ülkelerimiz için oynuyoruz. İlk maçta da tam kadrolardı, orada çok iyi bir oyunla iyi bir skor elde ettik." ifadelerini kullandı.

Burak, "Genç oyunculara bu zorlu maç öncesinde ne gibi tavsiyelerde bulunuyorsun?" sorusunu ise, "Arkadaşlarımız çok genç ama hem gençler hem de çok tecrübeliler. Baktığınız zaman çok üst düzey takımlarda oynayan arkadaşlarımız var. Onların çok fazla öğüte desteğe ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Futbolda ağabeylik statüsüne çok fazla inanmıyorum. Sahada herkes eşit. Onlardan kilometre olarak daha fazla yaptığım için onlarla gerekli konuşmaları yapıyorum, onlar da benimle yapıyor. Yarınki maç için birinin birisiyle konuşmaya ihtiyacı yok. Kazanıp şimdilik ikinci olmak istiyoruz." şeklinde yanıtladı.

Stefan Kunt ile yalnızca 3 gündür birlikte çalıştıklarının altını çizen deneyimli futbolcu, şöyle konuştu:

"Hocamızın saha içinde radikal kararlar almasını beklememek gerek ama takım üzerinde küçük dokunuşları olacaktır. Bunu da sizler fark edeceksiniz. Onun uzun süreli sözleşmesiyle ideallere sahip olarak geldi. Ona destek olup, zaman tanımamız gerekiyor. Bu kadar kısa süre içinde ondan radikal değişim beklemeden, yarın küçük dokunuşlarla hem sizlerde hem de maç sonucunda gerekli etkiyi oluşturacaktır. Milli takımda son 6 ayda neler olduğunu biz de bilmiyoruz. Geçmişi mutlaka analiz ettik, şu ortamda o 6 ayı konuşmanın bize yararı olmayacağını düşünmüyorum. Yarına konsantre olalım, bu 6 aylık süreci daha sonra konuşalım. Geçmişi konuşmak istemiyorum, konuşsak çok şey var. Tabii ki tepedeki sorumluğu alır, burada sadece hocaya yüklemeyeceğim şeyler vardır. Her hatadan ders çıkarmamız gerek. Şu an bunu konuşmanın doğru bir zaman olduğunu düşünmüyorum."

Takım üzerinde herhangi bir baskı olmadığını aktaran Burak Yılmaz, "Ama baskı olmalı. Baskı futbolcuyu ayakta tutan, formda tutan en büyük unsurdur. Arkadaşlarımız rahat, stresten uzak kalmaya çalışıyoruz. İnternetten uzak kalmaya çalışıyoruz. Hocamız baskıyı üzerine almaya çalışıyor." şeklinde konuştu.