Bir Beşiktaş şehidinin hikayesi

Video yükleniyor...

Beşiktaş'ta Şan Ökten Tesisleri'nin adının değiştireceği iddiası camiadan çok büyük tepki çekti. Aşçıoğlu İnşaat'ın basın açıklamasıyla doğruladığı iddiaya Beşiktaş taraftarlarından sert tepki gelmeye devam ediyor.
 
AŞÇIOĞLU DOĞRULADI
Fulya İnşaatı'nın yüklenici firması Aşçıoğlu İnşaat'tan gelen bir açıklama siyah beyazlı camiada büyük tepki çekmişti. Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, yaptığı açıklamada 2,5 milyon dolar harcayarak Şan Ökten tesislerinin yenileceğini ve kulüp ile yapılan protokol uyarınca adının da Aşçıoğlu-Şan Ökten Tesisleri olarak değiştirileceğini ifade etmişti. Aşçıoğlu, kendilerini eleştirenlere de çağrıda bulunarak "Bu hizmeti siz verin, tesislere sizin adınız verilsin. Kulüple anlaşılırsa protokolü devretmeye hazırım" demişti.
 
BEŞİKTAŞ YALANLADI
Beşiktaş yönetimi ise Aşçıoğlu İnşaat'ın resmi açıklamasına rağmen iddiayı yalanlamaya devam ediyor. Şan Ökten'in kabri başında gerçekleştirilen kısa anma töreni öncesinde yönetim kurulu üyesi Sayın Behçet Ümitlen, Şan Ökten adının değiştirileceği ve adına ekleme yapılacağı haberlerinin yalan olduğunu en az on kişinin önünde beyan etti. Ardından bir diğre Yönetim kurulu üyesi Levent Erdoğan da bir radyo programında söylentilerin gerçek olmadığını ifade etti. Son olarak da Yönetici Ertunç Soğancıoğlu dün Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına telefonla bağlanarak Şan Ökten isminin değişmeyeceğini söyledi.
 
TARAFTAR AYAKLANDI
Beşiktaş uğruna can veren Şan Ökten'in isminin verildiği tesislere yıllar sonra bir inşaat firmasının adının ekleneceği iddiasına siyah beyazlı camiadan çok sert tepki geldi. Medyaspor.com'da yer alan habere göre “Semt Bizim, Aşk Bizim Platformu” üyeleri hazırladıkları bildiriyle olaya sert tepki gösterdiler.
 
Platformun bildirisinde "2,5 milyon dolar harcayarak Şan Ökten tesislerinin yenileceğini ve kulüp ile yapılan protokol uyarınca adının da Aşçıoğlu-Şan Ökten Tesisleri olarak değiştirileceğini ifade etmiştir. Şan Ökten, bir Beşiktaş şehididir. Adının tesislere verilmesinin nedeni kulübe para vermesi değil canını vermesidir. 1989 tarihli genel kurulda Fulya'nın Beşiktaş'a kazandırılmasında ve inşasında büyük emeği olan Şan Ökten adı tesislere verilmiş ve ölümsüzleştirilmiştir. Hal böyleyken hiçbir Beşiktaş yönetimi genel kurul onayı olmadan, karşılığında ne almış olursa olsun, bu Beşiktaş şehidinin adını tesislerden kaldırmak veya adının önüne veya arkasına başka isim eklemek kararını alamaz. Kaldı ki, Şan Ökten'in aile fertleri de isminin kaldırılmasına veya isminin önüne veya arkasına başka isim eklenmesini istemediklerini beyan etmişlerdir. Sayın Aşçıoğlu, kendilerini eleştirenlere çağrıda bulunarak "Bu hizmeti siz verin, tesislere sizin adınız verilsin. Kulüple anlaşılırsa protokolü devretmeye hazırım" diyorsunuz, sorun sizin adınızda değil herhangi bir ismin Şan Ökten ismi yerine veya önüne veya arkasına geçmesindedir. Para ile satılamayacak bazı değerler vardır. 105 yıllık tarihi olan Beşiktaş için bunlardan en önemlilerinden birisi, ahde vefadır. Hiçbir maddi güç canını Beşiktaşımız için veren Şan Ökten adının tesislerden silinmesini sağlayamaya yetmeyecektir." denildi.
  
ŞAN ÖKTEM KİMDİR?
Peki Şan Öktem kimdir? Niye Beşiktaş için bu kadar değerlidir? Bu sorunun yanıtını en iyi şekilde haberimizin videosunda bulabilirsiniz. Gazeteci Tuğrul Yenidoğan'ın Beşiktaş'ın 100. yılı şerefine hazırladığı videoda, Şan Ökten'e de geniş yer ayrılmıştı. Beşiktaş için can veren bir yönetici olan Şan Ökten'in hikayesi, en yakın tanıkların ağzından verilmişti...
-video_1-