Beşiktaş'tan ayrılacak isimlerle ilgili açıklama!

Beşiktaş'tan ayrılacak isimlerle ilgili açıklama!
Beşiktaş Yönetim Kurulu Danışmanı Brad Friedel, yaz transfer döneminin sona ermesine sayılı günler kala takımdan ayrılması beklenen isimler hakkında açıklamalarda bulundu.

"PANİK YAPMADAN..."

TransferRoom'a konuşan Friedel, "Kadromuzu 30'dan 28'e düşürmemiz ve yabancı oyuncu sayısını en az 4 veya 5 oyuncu azaltmamız gerekiyor. Bu yüzden, oyuncu kiralama veya satma konusunda ilişkiler kurmamız gerekiyor ama bunu panik yapmadan ve her iki taraf için de faydalı olacak şekilde yapmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'A GELİŞ SÜRECİNİ ANLATTI

Haziran ayında siyah-beyazlı takıma katılan eski futbolcu, geliş süreci hakkında, "Beşiktaş, geçen sezon iyi bir performans göstermediği için bana ulaştı. Yönetici değişikliği yapılıyordu ve son dokunuşlarda yardımcı olmamı istediler. Avrupa şehirlerinde yaşamayı seviyorum, Avrupa futbolunu seviyorum. Galatasaray'da oynadım ve orada harika zaman geçirdim. Türkiye'nin insanlarını, kültürünü her şeyini seviyorum. Türk futbolunun kaotik deliliğini de seviyorum. Bu yüzden, yurtdışında ve Türkiye’deki deneyimimle Beşiktaş’a yardımcı olabileceğimi düşündüler." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE...

Transfer görüşmelerinin hızlıca medyada düşmesinden ötürü zorlandıklarının altını çizen 53 yaşındaki danışman, ayrıca yeni yabancı kuralı ile ilgili, "Türk futbolunda her şey genellikle iki dakika içinde medyaya düşer. Görüşme yapmak bazen zor olabilir. Ama bu büyük bir meydan okuma ve çok eğlenceli. Federasyonun bazı yeni kadro kısıtlamaları ve düzenlemeleri oldu. Bunlara da uyum sağlamak zorundayız. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de şu anda bu düzenlemelerle başa çıktığını biliyorum. sözlerini sarf etti.

VAN BRONCKHORST İLE OLAN İLİŞKİSİ

Kendisi gibi bu sezon Beşiktaş ile ilk kez sezona başlayan Hollandalı çalıştırıcı ile olan ilişkisinin kendisine sorulmasının ardından, "Giovanni van Bronckhorst ile her gün konuşuyoruz. Gerçekten iyi bir ilişkiye sahibiz. Benim rolümde, onunla karşı karşıya gelmek gibi bir durum söz konusu değil. Futbol konusunda çok çalışıyorlar. Görevlerimden biri, getirdiğimiz ve serbest bıraktığımız oyuncuların, onun oyuncu profilleme kriterlerine uyup uymadığından emin olmaktır. Kulübün bütünlüğünü de korumak gerekiyor. Bu yüzden oyuncular, gelenler ve gidenler hakkında ona her gün bilgi veriyorum. O, finansal tarafı bilmek istemiyor, bu onun işi değil. Ama her gün oyuncular hakkında konuşuyoruz. Ayrıca ekibi de mükemmel. Bu yüzden, antrenman sahasındaki ortamın kaotik olduğunu söyleyemem." cevabını verdi.

PAULISTA, IMMOBILE VE RAFA...

Brad Friedel, sezonun en çok ses getiren 3 transferlerini şu sözlerle değerlendirdi:

"Genellikle 2, 3 veya 4 kötü maç, taraftarlar arasında bir huzursuzluk yaratır. Türkiye’de ise tek bir kötü pas, taraftarlar arasında büyük bir huzursuzluğa neden olabilir. Bu yüzden doğru karakterde oyuncuları transfer etmek çok önemli. Bu yaz gerçekten üç iyi oyuncu aldık: Gabriel Paulista, Ciro Immobile ve Rafa Silva. Bunların iyi oyuncular olduğunu biliyorduk, bu kolay kısmıydı. Ama karakterlerini bilmek, doğru şekilde tepki verip veremeyeceklerini anlamak gerekiyordu. Türkiye için her üçü de mükemmel insanlar ve oyuncular. Çaykur Rizespor’dan Emirhan Topçu’yu, çok yetenekli solak stoper aldık. Ayrıca 22 yaşındaki solak kanat oyuncusu Can Keleş’i aldık. Birkaç Türk oyuncu da kiralandı ve birkaç oyuncu da satıldı."

"ÇOK İNCE ÇİZGİ...

Türkiye'de başarı ile başarısızlığın çok ince bir çizgide olduğunu belirten Friedel, "Büyük kulüplerden biriyiz ve büyük bir kulübün amacı kazanmak. İlk kupayı kazandık; bu, bizim Charity Shield’imiz. Her girdiğimiz yarışı kazanmak istiyoruz, büyük kulüplerin yapması gereken şey budur. Gio ve ekibinin sezon öncesi çalışmaları ve transfer işleri çok iyi ilerliyor. Türkiye’de başarı ve başarısızlık çok ince çizgilerdir. Son derece iyi bir takım olacağız ve şansımız ne getirecek göreceğiz. Şu an momentumumuz iyi ve sezon öncesinde sağlam bir temele sahibiz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

beinsports.com.tr / Dış Haberler

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN