Beşiktaş’ın sorunu

Beşiktaş’ın sorunu
Geçen sezon kısıtlı bir kadroya rağmen güçlü bir oyunla şampiyon olan Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne uygun bir kadro ile beklentilerin çok uzağında kaldı. Nasıl oluyor da düne kadar az malzemeyle leziz yemekler yapan Sergen Yalçın bu sezon erzak bolluğunda yemeğin tadını tutturamıyor? 

Beşiktaş’ın stoperleri dökülüyor, bekleri yerinde sayıyor, kalesi sorunlu, orta sahası formsuz, santrforu atamıyor. Kısacası başta Sergen Yalçın olmak üzere herkes formsuz. Durumu kalite üzerinden anlatmak gerçeklikten kopuş olur, zira geçen sezon Sergen Yalçın performansıyla çifte kupa kazanırken bugün başarısız oluşu kalite değil form üzerinden okunur. 



Sergen Yalçın ve takımını geçen sezon başarılı kılan topu kaybettikten sonra gösterilen reaksiyonun süresi, şiddeti ve başarısıydı. Bu sezon Beşiktaş topa hükmetmekte değil, topu kaybettikten sonra kazanmakta sorun yaşıyor. İlginçtir Beşiktaş akan oyunda en çok kontra atak golü (10) yiyen takım. Bu da demek oluyor ki, Sergen Yalçın ve öğrencileri hücuma geçişte ya da sete yerleşmişken kaybedilen toplara doğru reaksiyon gösteremediği için açık alanda yakalanıyor, kontra ataktan kolay gol yiyor. Geçen sezon Aboubakar ve Larin’in reaksiyon süreleri Atiba ile Josef’in hamle başarılarıyla birleşince Beşiktaş’ın geri koşuları kesiliyor, Wellinton ile Vida orta yayda hücumun parçası olabiliyorlardı. Bu sayede Wellinton, ligin üçüncü bölgede en çok isabetli pas yapan 3 futbolcusundan biri olabilmişti.

Sergen Yalçın’ın sahada düzeltmesi gereken en öncelikli konu; Batshuayi’den başlayarak tüm takımın kayıp topa göstereceği reaksiyonun süresini kısaltmak. Bu sayede stoperlerini yeniden orta yayda güvenle oynatmaya başlayabilir, kontra atak gollerinin önüne geçebilir.