Beşiktaş'ın Avrupa'daki rakiplerinden öne çıkanlar burada!

Beşiktaş'ın Avrupa'daki rakiplerinden öne çıkanlar burada!
Beşiktaş’ın Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu rakibi Dinamo Batumi / KF Tirana maçının galibi oldu.

Bu gelişmenin ardından futbolseverlerin aklında Beşiktaş'ın Konferans Ligi'ndeki rakipleri hangi takımlar, hangi ligdeler? Beşiktaş'ın Konferans Ligi maçı ne zaman? gibi soruları sormaya başladı. İşte tüm detaylar...

Beşiktaş'ın Konferans Ligi'ndeki rakipleri kimdir, hangi ligdeler?

Gürcistan takımı FC Dinamo Batumi ülkesinin köklü ekiplerinden biriyken, en üst lig olan Erovnuli Liga'da mücadele ediyor. Batum merkezli takım 1923 yılında kurulurken, kulüp 2021'de bir lig şampiyonluğu, 1997-98'de bir Gürcistan Kupası ve 1997-98 ve 2022'de iki Gürcistan Süper Kupası kazandı. 99 yıllık kulüp maçlarını ise Batum Stadı'nda oynamakta.

Teknik direktörlüğünü Gia Geguchadza'nin yaptığı Dinamo Batumi 2023 sezonunu 42 puan ile lider olarak tamamlarken, sezon başında Napoli'ye sattığı Khvicha Kvaratskhelia'nın transferi ile gündeme gelmişti.

Diğer rakibi Arnavutluk takımı KF Tiran ise 1920 yılında kurulurken 102 yıllık tarihinde 54 yerel kupa kazanma başarısı göstedi. Arnavutluk'taki en başarılı takım olarak anılan Tiran, iç saha maçlarını da Selman Stermasi Stadı'nda oynuyor.

Kategoria Superiore Ligi'nde yer alan Tiran teknik direktörü Orges Shehi önderliğinde ligi 67 puan ile bitirerek şampiyonluk başarısı yaşadı.

Dinamo Batumi ve KF Tiran maçlarını ne zaman oynayacak?

Konferans Ligi 1. ön eleme turu maçında Dinamo Batumu ve KF Tiran arasındaki maçlar 13 Temmuz ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Beşiktaş maçlarını ne zaman oynayacak?

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunun ilk maçları 27 Temmuz, rövanşları ise 3 Ağustos'ta yapılacak. Turnuvalarda 3. eleme turunun kurası 24 Temmuz, play-off'ların kurası ise 7 Ağustos'ta çekilecek.