ÖZET | Beşiktaş 0-0 Fraport TAV Antalyaspor

Video yükleniyor...

2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 24. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor, 90 dakikanın sonunda golsüz berabere kalarak puanları paylaştı.

Karşılaşmadan dakikalar

İlk yarı

9. dakikada Pjanic'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda Montero arka direkte kafayla topu kaleye gönderirken, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

22. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın soldan ortasında topu ceza sahası girişinde önünde bulan Emirhan İlkhan'ın şutunda, kaleci meşin yuvarlağın sahibi oldu.

24. dakikada savunmadan atılan uzun topla başlayan atakta Adriano, ceza sahası içinde kaybettiği topu bir kez daha kazanarak meşin yuvarlağı dışarı çıkardı. Bünyamin Balcı'nın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Fernando'nun şutunda kaleci Ersin, meşin yuvarlağı kornere çeldi. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

35. dakikada sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Montero arka direkte topu kafayla içeri çevirdi. Vida kafayla meşin yuvarlağa kaleye gönderirken, Güray Vural arkası dönük bir şekilde çizgi üstünde topa müdahale edip, gole izin vermedi. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

İkinci yarı

49. dakikada hücumu sürükleyerek sol çaprazdan rakip ceza sahasına sokulan Alassane Ndao, karşı karşıya pozisyonda kaleci Ersin Destanoğlu'nu geçemedi. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

80. dakikada Francisco Montero'nun pasına hareketlenerek sol kanattan çizgiye inen Rıdvan Yılmaz'ın ortasında yükselen Michy Batshuayi'nin kafa vuruşunu kaleci Ruud Boffin çeldi; dönen topta röveşata deneyen Cyle Larin'in vuruşunu ise Naldo uzaklaştırdı. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

88. dakikada çalımlarla sağ çaprazdan rakip ceza sahasına sokulan Rachid Ghezzal'in çizgiye inerek içeriye çevirdiği topa kale önünde dokunan Miralem Pjanic'in vuruşu direkten döndü. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

90+7. dakikada Miralem Pjanic, bir pozisyonun ardından maçın hakemi Abdulkadir Bitigen'e yönelik itirazları nedeniyle ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını sahada 10 kişi bıraktı. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

Karşılaşmada başka gol olmayınca taraflar birer puana razı olarak sahadan ayrıldı.

Bu sonucun ardından ev sahibi Beşiktaş 37 puanla 7. sıraya yerleşirken, konuk ekip Fraport TAV Antalyaspor ise 25 puanla kendisine 17. sırada yer buldu.


Beşiktaş: 0 - Fraport TAV Antalyaspor: 0

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Serkan Ok, Osman Gökhan Bilir

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Necip Uysal (Dk. 74 Oğuzhan Özyakup), Vida, Montero, Rosier, Pjanic, Can Bozdoğan (Dk. 63 Larin), Rıdvan Yılmaz, Emirhan İlkhan (Dk. 63 Ghezzal), Alex Teixeira (Dk. 73 Josef), Batshuayi (Dk. 83 Güven Yalçın)

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Naldo, Güray Vural, Poli (Dk. 85 Hakan Özmert), Fernando, Ndao (Dk. 75 Wright), Fredy (Dk. 85 Bahadır Öztürk), Doğukan Sinik (Dk. 68 Gökdeniz Bayrakdar), Adriano (Dk. 68 Eddine)

Kırmızı kart: Dk. 90+7 Pjanic (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 34 Naldo, Dk. 49 Adriano, Dk. 89 Veysel Sarı, Dk. 90+1 Güray Vural, Dk. 90+1 Boffin (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 64 Ghezzal, Dk. 78 Josef, Dk. 80 Rosier, Dk. 90+1 Güven Yalçın (Beşiktaş)

Karşılaşmadan notlar

Beşiktaş, 23. haftadaki Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçına göre 3 farklı isimle sahada yer aldı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Önder Karaveli, sakatlıkları nedeniyle Antalya kampındaki çalışmalardan uzak kalan Josef de Souza ile Rachid Ghezzal'i Fraport TAV Antalyaspor maçında yedek soyundurdu.

Karaveli, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçında ilk 11'de oynattığı Kenan Karaman'a da 24. hafta mücadelesinde yedekler arasında yer verdi.

Beşiktaş'ta bu oyuncuların yerine ilk 11'de Francisco Montero, Can Bozdoğan ve Emirhan İlkhan ilk 11'de sahaya çıktı.

Üçlü savunma

Beşiktaş, Fraport TAV Antalyaspor karşısında üçlü savunmayla mücadele etti.

Necip Uysal, Domagoj Vida ve Francisco Montero, Ersin Destanoğlu'nun önünde rakip atakları önlemeye çalıştı. Bu oyuncuların önünde Valentin Rosier, Miralem Pjanic, Can Bozdoğan ve Rıdvan Yılmaz görev aldı.

Alex Teixeira ve Emirhan İlkhan hücuma destek vermeye çalışırken, Michy Basthuayi de gol aradı.

Beşiktaş'ta Emirhan Bilgin, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Mehmet Topal, Cyle Larin, Welinton ve Güven Yalçın ise yedekler arasında görev bekledi.

Stat doldu

Bu sezon tribünlerin boş kalması nedeniyle sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Fraport TAV Antalyaspor maçında taraftarların büyük desteğini arkasına aldı.

Vodafone Park tribünlerini dolduran siyah-beyazlılar, maç öncesinden itibaren takımlarına destek vermeye çalıştı.