Turkcell Süper Kupa Beşiktaş'ın!

Turkcell Süper Kupa Beşiktaş'ın!
Beşiktaş, TFF tarafından 15. kez düzenlenen ve Katar'da oynanan maçta Fraport TAV Antalyaspor'u yenerek Turkcell Süper Kupa'nın sahibi oldu.

TFF'nin 2006'dan bu yana düzenlediği ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan organizasyonun 15'incisi Katar'ın başkenti Doha'da oynandı.

Yurt dışında dördüncü kez gerçekleştirilen organizasyonda Beşiktaş, rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Fraport TAV Antalyaspor bulduğu golle 1-1 beraberliği sağladı. Maçın normal süresi 1-1 beraberlikle tamamlanırken, uzatma bölümünde de taraflar eşitliği bozamadı.

Beşiktaş rakibine penaltılarda 4-2 üstünlük kurarak kupanın sahibi oldu.

Siyah-beyazlılar tarihinde ilk kez Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları elde ederek üçleme yaptı.

Kupayı Bakan Kasapoğlu verdi

Kupa seremonisinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir yer aldı.

Kasapoğlu ile Özdemir, şampiyonluk kupasını siyah-beyazlı takımın kaptanları Atiba Hutchinson ile Domagoj Vida'ye verdi. Beşiktaş'ın kaptanları, teknik sorumlu Önder Karaveli ile beraber kupayı kaldırdı.

Beşiktaş 2. kez kazandı

Organizasyonda 6 kez final oynayan Beşiktaş, ikinci kez kupanın sahibi oldu.

2006'de ilk kez oynanan Süper Kupa'yı müzesine götüren siyah-beyazlı takım, 2007, 2009, 2016 ve 2017'deki finallerde rakiplerine mağlup olarak şampiyonluk sevinci yaşayamadı.

Karaveli ile ilk kupa

Beşiktaş, teknik sorumlu Önder Karaveli yönetiminde ilk kupasını kazandı.

Geçen sezon Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nı teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde kazanan Beşiktaş, Süper Kupa'nın da sahibi oldu.

Karşılaşmada Beşiktaş'ın golünü atan ama kendi kalesine gol atma şansızlığı da yaşayan Atiba Hutchinson, maçın oyuncusu seçildi.

Kupa seremonisi sırasında Beşiktaşlı futbolcu Valentin Rosier ile Fraport TAV Antalyasporlu oyuncu Amilton arasında kısa süreli gerginlik yaşandı

Önemli anlar

Siyah-beyazlılar 22. dakikada gole çok yaklaştı. Organize gelişen atakta Larin'in yerden pasında boş durumdaki Kenan Karaman topa dokunamadı.

Beşiktaş 33. dakikada öne geçti. Peş peşe paslaşmaların ardından son olarak ceza alanı içinde sağ kanatta topla buluşan Rosier, meşin yuvarlağı altıpastaki Atiba'nın önüne bıraktı. Tecrübeli yıldız skoru 1-0'a getiren golü attı.

52. dakikada Beşiktaş 2. gole çok ama çok yaklaştı. Sağ kanattan sıfıra inen Keanan Karaman'ın pasında Cyle Larin çok yakın topu boş kaleyle buluşturamadı.

Beşiktaş 62. dakikada etkili geldi. Hızlı hücumda Atiba'nın pasıyla net bir gol şansı yakalayan Josef, kaleci Boffin'i geçemedi.

FTA Antalyaspor'da 65. dakikada Mukairu çalımlarla ceza sahasına girdi ve pasını gönderdi. Domagoj Vida'nın tes vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

Akdeniz ekibi 74. dakikada eşitliği yakaladı. Köşe vuruşunda Beşiktaş savunmasından seken topa Güray Vural çok sert vurdu. Atiba'nın müdahale ettiği top ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı ve uzatma dakikalarına gidildi.

111. dakikada FTA Antalyaspor Amilton ile hızlı hücuma çıktı. Yıldız futbolcunun ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşu Ersin parmaklarının ucuyla çeldi.

Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmadı ve şampiyonu seri penaltı atışları belirledi.

Penaltı atışları

Penaltı atışlarında Beşiktaş; Teixeira, Batshuayi, Atiba ve Vida ile vuruşları gole çevirdi.

Fraport TAV Antalyaspor'da ise Güray Vural ve Hakan Özmert penaltı atışlarından gol bulurken, Mustafa Erdilman'ın vuruşunda kaleci Ersin gole izin vermedi. Floranus'un penaltı atışında ise top direkten döndü.

Penaltı atışlarında rakibine 4-2 üstünlük kuran Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Beşiktaş: 1 - Fraport TAV Antalyaspor: 1

Stat: Ahmed Bin Ali

Hakemler: Halil Umut Meler, Süleyman Özay, Candaş Elbil

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Montero, Vida, Rıdvan Yılmaz (Dk. 103 Welinton), Atiba, Pjanic (Dk. 68 Umut Meraş), Kenan Karaman (Dk. 80 Emirhan İlkhan), Josef, Larin (Dk. 80 Teixeira), Batshuayi

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Veysel Sarı, Kudriashov, Eren Albayrak (Dk. 46 Mukairu), Bünyamin Balcı, Poli (Dk. 95 Floranus), Milosevic (Dk. 64 Hakan Özmert), Güray Vural, Ghacha (Dk. 64 Amilton), Doğukan Sinik (Dk. 98 Mustafa Erdilman), Crivelli (Dk. 75 Gökdeniz Bayrakdar)

Goller: Dk. 33 Atiba (Beşiktaş), Dk. 74 Atiba (Kendi kalesine) (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 4 Veysel Sarı, Dk. 60 Boffin (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 55 Pjanic, Dk. 113 Welinton (Beşiktaş)