GENİŞ ÖZET | Beşiktaş 3-0 Corendon Alanyaspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş evinde Corendon Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti.

Karşılaşma Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdüğüyle başlarken, Beşiktaş maça çok hızlı başladı.

677 gün sonra sonra Vodafone Park'ta forma giyen Vincent Aboubakar, karşılaşmanın 2. dakikasında gole çok yaklaşırken, siyah-beyazlı ekip Cenk Tosun ve Jackson Muleka'yla da Alanyaspor kalesinde tehlikeler yarattı.

Cenk Tosun tarihe geçti

Oyunu deplasman ekibinin yarı sahasına yıkan Beşiktaş dakikalar 19'u gösterdiğinde penaltı kazandı ve topun başına geçen Cenk Tosun takımını 1-0 öne geçirdi.

Vodafone Park'taki 24. golüne ulaşan Cenk Tosun, 23 gollü Cyle Larin'i geride bırakarak Beşiktaş tarihine geçti.

Gol sonrası Alanyaspor ataklarını arttırırken yakaladıkları fırsatlarda kaleci Mert Günok'u geçemedi ve ilk yarı ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da istekli başlayan Beşiktaş'ta günün yıldız ismi Cenk Tosun dakikalar 50'yi gösterdiğinde Gedson Fernandes'in asistinde ceza sahasının sol çaprazından harika bir bitiricilik ile farkı 2'ye çıkardı. Fernandes ligdeki asist sayısını 4'e çıkarırken bu sayı aynı zamanda en üst liglerdeki en yüksek sayısı oldu.

Dele Alli 6 maç sonra ilk 11'e döndü

2-0 geriye düşen Corendon Alanyaspor'da Teknik Direktör Francesco Farioli 58. dakikada 3 değişiklik yapsa da 59. dakikada sahneye çıkan Dele Alli 6 maç sonra ilk 11'de başladığı maçta farkı ceza sahasında pas arasını yaptı ve yaptığı vuruş defansta Alanyalı oyuncu Fer'in kendi kalesine yaptığı vuruş işe fark 3'e çıktı..

Beşiktaş'ta sakatlanan Salih Uçan, 65. dakikada yerini Necip Uysal'a bıraktı.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol sesi çıkmazken Beşiktaş üst üste 5. Süper Lig maçında galibiyete uzanan taraf oldu. Bu sonuçla beraber Beşiktaş puanını 38'e yükselterek 3. sırada yer aldı. Corendon Alanyaspor ise 25 puanda kaldı.

İşte karşılaşmadan öne çıkan pozisyonlar:

3. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Salih Uçan'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Aboubakar, kaleci Runarsson'u çalımladıktan sonra sol çaprazdan şutunu çekti. Altıpasın üzerinde topa müdahale eden Furkan Bayır, meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi. İzlemek için tıklayın!

9. dakikada Dele Alli'nin pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosun'un yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak kale direğinin yanından az farkla auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

14. dakikada gelişen Alanyaspor atağında, Candeias'ın ara pasıyla sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Efecan Karaca'nın şutunda, meşin yuvarlağa sağ ayağıyla müdahale eden Mert Günok, golü engelledi. İzlemek için tıklayın!

18. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Furkan Bayır'ın kafayla geri pası kısa düştü. Araya giren ve topun sahibi olan Cenk Tosun, kaleci Runarsson'dan sıyrılmaya çalışırken yerde kaldı ve maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi. 20'nci dakikada penaltıyı kullanan Cenk, topu filelerle buluşturdu: 1-0. İzlemek için tıklayın!

36. dakikada Beşiktaş'ın attığı gol, VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Mert Günok'un uzun pasında topla buluşan ve ceza sahasına giren Muleka, yapılan baskı üzerine meşin yuvarlağı Aboubakar ile buluşturdu. Kamerunlu oyuncunun ceza yayından yaptığı aşırtma vuruşta kaleci Runarsson'un müdahalesi yeterli olmadı ve top filelerle buluştu. VAR incelemesinde, pozisyonun başlangıcında Muleka'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. İzlemek için tıklayın!

50. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Gedson Fernandes'in ara pasıyla topla buluşan Cenk Tosun'un ceza sahası sol çaprazından çıkardığı sert şutta, meşin yuvarlak üst direğe çarparak filelerle buluştu: 2-0. İzlemek için tıklayın!

59. dakikada siyah-beyazlı takım üçüncü golü buldu. Kaleci Runarsson'un pasında topla buluşan Doumbia'nın yapılan ön alan baskısı üzerine hatası sonucunda araya giren Dele Alli meşin yuvarlağın sahibi oldu. Dele Alli'nin ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşta top önce Runarsson'a sonra da direğe çarparak ağlara yöneldi. Kale çizgisi üzerinde Fer'in müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-0. İzlemek için tıklayın!

69. dakikada Corendon Alanyaspor'un kazandığı penaltı, yapılan VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Ceza sahası içinde Masuaku ile girdiği ikili mücadelede Candeias'ın yerde kalması üzerine maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı verdi. VAR hakemlerinin uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izleyen hakem Uğurlu, penaltı kararından vazgeçti. Yaşar Kemal Uğurlu, ayrıca Masuaku'ya gösterdiği sarı kartı da iptal etti. İzlemek için tıklayın!

84. dakikada Necip Uysal'ın ceza yayının sağından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak direkten döndü. İzlemek için tıklayın!

Beşiktaş: 3 - Corendon Alanyaspor: 0

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Ali Saygın Ögel, Hakan Yemişken

Beşiktaş: Mert Günok, Tayfur Bingöl, Tayyip Talha Sanuç, Welinton, Masuaku, Salih Uçan (Dk. 64 Necip Uysal), Gedson Fernandes, Muleka (Dk. 75 N'Koudou), Dele Alli (Dk. 85 Kerem Atakan Kesgin), Cenk Tosun, Aboubakar (Dk. 85 Atiba)

Corendon Alanyaspor: Runarsson, Furkan Bayır, Fatih Aksoy, Leroy Fer, Candeias (Dk. 86 Pereira), Umut Güneş, Lusamba (Dk. 58 Doumbia), Zinedine Ferhat, Efecan Karaca (Dk. 58 Oğuz Aydın), Cavaleiro (Dk. 58 Efkan Bekiroğlu), Ahmed Hassan (Dk. 74 Erencan Yardımcı)

Goller: Dk. 20 (Penaltıdan) ve 50 Cenk Tosun, Dk. 59 Dele Alli (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 65 Efkan Bekiroğlu, Dk. 90+2 Doumbia (Corendon Alanyaspor)