Bernardo Silva'nın sezonu! Tam 5 kupa...

Video yükleniyor...

Manchester City'nin Portekizli yıldızı Bernardo Silva, kariyerinin en iyi sezonunu geride bıraktı. İngiliz ekibinin 2 yıl önce 40 milyon euro karşılığında Monaco'dan transfer ettiği 24 yaşındaki oyuncu, olağanüstü bir gelişim gösterdi. City menajeri Pep Guardiola'nın takımda en çok süre verdiği isimlerin başında gelen Bernardo Silva, hem kulübüyle, hem milli takımıyla hem de bireysel olarak birçok ödülü kazanma başarısı gösterdi.

Chelsea'yi yenerek Community Shield'i havaya kaldıran Manchester City ile Lig Kupası, Premier Lig ve Federasyon Kupası şampiyonlukları yaşayan Silva, takımının bu sezon en iyi oyuncusu seçildi. Portekizli yıldız bu süreçte rakip fileleri 13 kez havalandırırken, 11 de asist yaptı ve toplamda 24 gole direkt etki etti. 

Bernardo Silva, başarılı performansını Portekiz Milli Takımıyla da sürdürdü. Sezonun son resmi maçları olmasına karşın Uluslar Ligi yarı final ve final maçlarındaki oyunuyla büyük beğeni toplayan 24 yaşındaki futbolcu, takımıyla şampiyonluğa ulaşırken, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Manchester City, takımın en değerli parçalarından biri olan Bernardo Silva ile olan sözleşmesini sezon içinde 2025'e dek uzatmıştı.