Saiss attı; Fas, Belçika'ya diz çöktürdü

Video yükleniyor...

2022 Dünya Kupası F Grubu İkinci maçında Fas, zorlu maçta Belçika'yı Romain Saiss ve Zakaria Aboukhlal'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

Fas'ta Beşiktaş forması giyen Romain Saiss maça ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Saiss, Fas'ın ilk golüne imza atan isim oldu.

Belçika'da ise Fenerbahçe forması giyen Michy Batshuayi, ilk 11'de başladığı maçta 75 dakika oyunda kaldı ve yerini Charles de Ketelaere'ye bıraktı. Galatasaray forması giyen Dries Mertens ise, 60. dakikada Eden Hazard'ın yerine oyuna girdi.

Al Thumama Stadı'nda oynanan maçta tempo ve pozisyonlar vardı. Fas, Hakim Ziyech ve Amrabat ile Belçika kalesinde gol ararken, Belçika, Eden Hazard, Batshuayi ve Kevin de Bruyne ile Fas kalesinde pozisyonlar yakaladı. İlk yarının uzatma dakikalarında 45+2'de Fas'ın Ziyech ile bulduğu gol, VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edilince ilk yarı golsüz bereaberlikle tamamlandı. 

Mücadelenin ikinci yarısında da tempo yüksekti. Avrupa temsilcisi, yakaladığı fırsatlarda Munir'i geçemedi.

Afrika temsilcisi ise, 73. dakikada gole ulaştı. 68. dakikada Selim Amallah'ın yerine oyuna giren Abdelhamid Sabiri'nin kaleye gönderdiği topa dokunan Saiss, ağları havalandırdı.

90+2'de Zakaria Aboukhlal, Belçika'nın umutlarını yıkan golü attı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Fas'ın 2-0'lık galibiyeti ile sona erdi. 

Fas 24 yıl sonra kazandı

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Faslı futbolcular, maçın son düdüğünden sonra büyük sevinç yaşarken, tribünlerde görülmeye değer bir coşku vardı.

Dünya Kupası'ndaki son galibiyetini Fransa 1998'de alan Fas, 24 yıl sonra turnuvada galibiyet özlemine son verdi.
Bu sonuçla Fas puanını 4'e çıkartırken, Belçika 3 puanda kaldı. 

F Grubu puan durumu

1 | Hırvatistan - 4 puan

2 | Fas - 4 puan

3 | Belçika - 3 puan

4 | Kanada - 0 puan