Bearman: "Araçtan Hamilton'ın yardımıyla çıkabildim"

Bearman: "Araçtan Hamilton'ın yardımıyla çıkabildim"

2024 Suudi Arabistan Grand Prix'sinde dikkatleri üzerine çeken isimlerden biri de 18 yaşındaki genç pilot Oliver Bearman'dı.


Carlos Sainz'ın apandisit sorunu nedeniyle acil bir şekilde ameliyata alınmasının ardından Ferrari tarafından göreve çağrılan Bearman, sınırlı antrenmana ve tecrübeye rağmen gösterdiği performans ile takdir toplamıştı. 


Cuma günü F2 yarışına hazırlanırken Ferrari takım patronu Frederic Vasseur'den bir telefon alan ve hafta sonunun geri kalanında Ferrari F1 aracını kullanacağını öğrenen Bearman, sadece 3. antrenman seansına katılabildi. 


18 yaşındaki genç pilot, önce sıralamalarda 11. olarak daha sonra ise yarışı 7. sırada tamamlayarak iyi bir performans sergiledi ve Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc, Lando Norris gibi isimlerden övgüler aldı. 


Bearman iyi bir performans gösterse de yarış fiziksel olarak onu zorlamıştı. Zira genç pilot hayatında ilk kez bu kadar hızlı ve güçlü bir aracı bu kadar uzun süre kesintisiz kullanmıştı. 


İlk kez bir F1 Grand Prix'si tamamlayan Bearman, takvimin en hızlı pistlerinden birinde yarış boyunca G-Kuvveti ile mücadele etmek zorundaydı ve tahmin edilebileceği gibi tüm vücudu özellikle de boynu fazlasıyla ağrıyordu. 


Yarışın ardından konuşan İngiliz pilot, araçtan Lewis Hamilton'ın yardımıyla çıkabildiğini söyledi. 


Bearman, "Yarış bitiminde Lewis resmen beni araçtan çekiyordu çünkü araçtan çıkmakta zorlanıyordum."


"Yarış gerçekten fiziksel açıdan beni çok zorladı. Bunun gibi bir yarışta, sezonun en yüksek yanal G-Kuvvetine maruz kaldığınız pistlerden birinde, hemen hemen 50 sıralama turu atıyorsunuz." dedi.