Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir?

Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir?
Thomas Tuchel ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik adamın kimin olacağı merakla beklenen Bayern Münih'te göreve Vincent Kompay getirildi. Vincent Kompany kimdir, kaç yaşında, nereli,? Hangi takımları çalıştırdı, kaç kupası var, son sezonda neler yaptı? Kompany'nin kariyeri...

Vincent Kompany kimdir, nereli, kaç yaşında?

10 Nisan 1986 yılında Uccle, Belçıka'da doğan Kompany futbol hayatına Anderlecht altyapısında başladı. Belçika ekibinde sırasıyla U17, U21, takımlarında forma giyen savunma oyuncusu 2003 yılında A takıma yükseldi ve iki kere şampiyonluk yaşadı, 2004'te Belçika'da yılın futbolcusu seçildi. Ardından 2006 yılında 10,50 milyon Euro karşılığında Hamburg'a transfer oldu.

Alman ekibinde gösterdiği başarının ardından Belçikalı oyuncu büyük başarılar yakalayacağı ve tarihine geçeceği Manchester City'e 2008 yılında bedelsiz olarak transfer oldu. İngiliz ekibinde 360 maça çıkan Kompany 20 gol atıp 10 asist yaparken dört kere Premier League, dört kere İngiltere Lig Kupası, iki kere İngiltere Kupası ve iki kere de İngiltere Süper Lig şampiyonlukları yaşadı. 

2019 yılında futbola başladığı Anderlecht'e geri dönen Kompany burada da bir sezon daha forma giyerek futbol hayatına son verdi.

Teknik direktörlük kariyeri

Futbolu bırakmasının ardından kısa bir süre Anderlecht'te oyuncu antrenörü olan Kompany 2020-2021 sezonunda Anderlecht'in teknik direktörlük koltuğuna oturdu. 90 maçta 1.70 puan ortalaması yakalayan Kompany ligi ilk sezonunda 4. ikinci sezonunda 3. tamamladı ardından 2022-2023 sezonu başında Burnley'in başına geçti. Championship ile sezonu 1. tamamlayıp İngiltere Premier League'ye yükselen Burnley'in başında dikkat çeken Kompany bu sezon da 19. sırada kalarak lige veda etti.

Thomas Tuchel'in ardından hoca arayışlarına devam eden ve görüştüğü isimlerden sonuç alamayan Bayern, başına geçtiği takımlar ile yükseliş yaşayan Kompany'i 12 milyon Euro bonservis ödeyerek takımın başına getirdi.

Belçikalı teknik direktör ile 2027 yılına kadar sözleşme imzalandı.