Bayern Münih 59 milyon Euro'luk transferi resmen açıkladı

Video yükleniyor...

Almanya Bundesliga devi Bayern Münih, İngiltere Premier League'de Crystal Palace forması giyen 22 yaşındaki kanat oyuncusu Michael Olise'yi kadrosuna kattı. 

Genç yıldız ile 30 Haziran 2029'a kadar geçerli beş yıllık bir sözleşme üzerinde anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Öte yandan Alman basınındaki iddialara göre Bayern Münih, Olise için Crystal Palace'a bonuslarla birlikte 59 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. 

FC Bayern spor yönetim kurulu üyesi Max Eberl bu transfer hakkında, “Michael Olise fark yaratabilen ve oyun tarzıyla büyük ilgi gören bir oyuncu. Takımımızda yeni bir ivme, yeni bir enerji, yeni fikirler istiyoruz; Michael Olise gibi oyuncular bunu temsil ediyor. Görüşmeler sırasında, FC Bayern'e katılmak istediğini hemen belirtti. Onu dört gözle bekliyoruz. Oyunumuzu zenginleştirecek.” ifadelerini kullandı.

Yıldız futbolcu Olise ise Bavyera ekibine tranferini şu sözlerle değerlendirdi:

“FC Bayern ile görüşmeler çok olumluydu ve artık böylesine büyük bir kulüpte oynamaktan çok mutluyum. Bu harika bir meydan okuma ve tam da aradığım şeydi. Kendimi bu seviyede kanıtlamak ve önümüzdeki yıllarda takımımızla mümkün olduğunca çok şampiyonluk kazanmamızı sağlamak için üzerime düşeni yapmak istiyorum.”

Crystal Palace'ta geçtiğimiz sezon 19 maçta süre bulan 22 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Olise, 10 gol attı ve 6 asist yaptı.


ALMANYA BUNDESLIGA ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN
İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN