Aziz Yıldırım kimdir?

Aziz Yıldırım kimdir?
Aziz Yıldırım, 2 Kasım 1952 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlkokul ve lise eğitimini Düzce'de yapmıştır. Düzce'de Hamidiyespor Kulübü'nde amatör futbol oynamıştır. Daha sonra şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. Düzcespor Kulübünde fahri başkanlık yapmıştır.

1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetimde görev alan Aziz Yıldırım, 1991-1992 sezonunda futbol şube sorumlusu olmuştur. 15 Şubat 1998'de yapılan kongrede rakibi Vefa Küçük'ten bir oy fazla alarak Ali Şen'den koltuğu devralarak başkan seçilmiştir. 1998-2018 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapmış, 3 Haziran 2018 günü yapılan seçimli olağan genel kurulda rakibi Ali Koç'a karşı başkanlığı kaybetmiştir. Aziz Yıldırım aynı zamanda 4. Kulüpler Birliği Başkanı olmuştur ve 14 Mart 2008 - 20 Eylül 2011 tarihleri arasında görevinin başında kalmıştır.

Başkanlığı döneminde 6 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 3 Türkiye Süper Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 Atatürk Kupası şampiyonlukları yaşayan Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve UEFA Avrupa Ligi'nde de yarı finale kadar ilerleme başarıları göstermiştir.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Aziz Yıldırım döneminde parça parça yıkılıp yenilenmiştir aynı zamanda Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu yapılmıştır. Stadyumlarla beraber Düzce Topuk Yaylasında kamp tesisleri yapılmış, Faruk Ilgaz Tesisleri yenilenmiştir.

Yıldız transferler

Başkanlığı boyunca önemli transferler yapan Aziz Yıldırım takıma yıldız isimler kazandırmıştır. Taraftarın en çok sevdiği isimlerden olan Alex de Souza başta olmak üzere Roberto Carlos, Deivid, Ortega, Anelka ve Lugano gibi yıldız futbolcular Aziz Yıldırım döneminde transfer edildi.

Şampiyon hocalar

20 yıllık başkanlık döneminde birçok teknik adamla çalışan Aziz Yıldırım, Christoph Daum, Aykut Kocaman, Zico, Mustafa Denizli ve Ersun Yanal ile şampiyonluk yaşadı.

Basketbolda başarılar

Aziz Yıldırım döneminde basketbolda da başarılar yaşayan Fenerbahçe 2017'de EuroLeague şampiyonu olarak büyük başarı göstermiştir. EuroLeague yanında 8 kere lig, 4 kere de kupa ve 4 kere de Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşamıştır.