ÖZET | A. Alanyaspor 6-3 Y. Kayserispor

Video yükleniyor...

Aytemiz Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Yukatel Kayserispor'u 6-3 mağlup etti. Alanyaspor'a galibiyeti getiren golleri Efecan Karaca, Hosseini (k.k), Davidson (2), Umut Güneş ve Diedhiou kaydetti. Kayserispor'un golleri ise Onur Bulut, Gavranovic ve Mustafa Pektemek'ten geldi.

Alanyaspor bu galibiyetle birlikte puanını 17'ye çıkardı. Üst üste 2. mağlubiyetini alan Kayserispor ise 11 puanda kaldı.

Bülent Korkmaz, Alanyaspor'un başında çıktığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Maçtan dakikalar

Akdeniz ekibinin teknik direktörü Bülent Korkmaz; Munir, Kamil Ahmet Çörekçi, Fatih Kurucuk, Burak Öksüz, Adekugbe, Traore, Ribeiro, Lobjanidze, Emre Çolak, El Kaabi, Diouf ilk 11'ini sahaya sürdü.

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise Günay Güvenç, Tosca, Muhammet Demir, Halil İbrahim Pehlivan, Doğan Erdoğan, Figueiredo, Dicko, Maxim, Caulker, Merkel, Kitsiou 11'ine şans verdi.

Maçtaki ilk gol sesi 9. dakikada çıktı. Ceza sahasına giren Onur Bulut, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Aytemiz Alanyaspor 14. dakikada beraberliği yakaladı. Savunmadan seken topu çok sert bir şutla tamamlayan Efecan Karaca, durumu 1-1'e getirdi.

Bu golden 1 dakika sonra konuk ekip yeniden öne geçti. Organize gelişen atakta Onur Bulut'un ortasını kale ağzına indiren Thiam oldu. Thiam'ın çevirdiği topa Gavronovic ayak koydu ve skor 2-1'e geldi.

22. dakikada Alanyaspor bir kez daha beraberliği yakaladı. Emre Akbaba'nın ortasında Hosseini uçarak ters bir kafa vuruşu yaptı ve kendi kalesine attığı golle skor 2-2'ye geldi.

Alanyaspor 45. dakikada öne geçti. Davidson'un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top ağlara gitti.

İlk yarı, Alanyaspor'un 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda Alanyaspor farkı 2'ye çıkardı. Umut Güneş ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla skoru 4-2'ye taşıdı.

Ev sahibi 77. dakikada 5. golünü attı. Emre Akbaba'nın pasında topla buluşan Diedhiou, ayağının içiyle çok iyi vurdu ve topu ağlara gönderdi.

79. dakikada Davidson 2. kez sahneye çıktı. Yıldız futbolcu, meşin yuvarlağı Lung'un üzerinden aşırttı ve durumu 6-2'ye getirdi.

88. dakikada Kayserispor farkı 3'e indirdi. Mustafa Pektemek arka direkte müsait pozisyonda topu ağlarla buluşturdu.

Maçta başka gol sesi çıkmadı. Aytemiz Alanyaspor sahadan 6-3'lük galibiyetle ayrıldı.