Ayhancan Güven, 2024 DTM sezonuna puanlarla başladı

Ayhancan Güven, 2024 DTM sezonuna puanlarla başladı
Milli sporcumuz Ayhancan Güven'in de mücadele ettiği DTM, 40. Yılını kutladığı 2024 sezonuna Oschersleben Pisti'nde gerçekleştirilen iki yarışla "merhaba" dedi. 

3.6 kilometre uzunluğunda olan ve 14 virajdan oluşan Oschersleben Pisti'nde 1 saat + 1 tur formatı ile düzenlenen 2 yarışta gözler temsilcimiz ayhancan güven'deydi. 

Ayhancan yeni sezonda yeni takımıyla yarışıyor

Geçtiğimiz yıl DTM'deki çaylak sezonunu geçiren ve serideki ilk podyumunu alan Ayhancan, bu yıl takım değiştirerek Manthey Racıng'e geçti. 

Geçtiğimiz yıl hem pilotlar hem de markalar şampiyonluğunu kazanan Manthey Racing'in 90 numaralı Porsche'si ile mücadele eden Ayhancan, sezonu puanlarla açtı.

Manthey Racing'in Porsche aracı geçtiğimiz yıl bu pistte oldukça hızlı olduğundan, bu sezon BOP yani performans dengeleme düzenlemeleri nedeniyle yavaşlatıldı. Bu yüzden ne Ayhancan ne de Ayhancan'ın takım arkadaşı ve son dünya şampiyonu Thomas Preınıng hafta sonu boyunca önlerde mücadele edemediler ve diğer araçlara kıyasla daha yavaş bir araçla yarıştılar. 

Ayhancan buna rağmen, sezonun ilk hafta sonunda gerçekleştirilen iki yarışta da puan topladı. Temsilcimiz, şampiyon takım arkadaşını hafta sonunun 2. sıralama turlarında geçmeyi de başardı. 

1. yarış 

beIN Sports ekranlarından naklen yayınlanan hafta sonunun 1. yarışında zafer, yarışa pole pozisyonundan başlayan Jack Aitken'ın oldu. Mirko bortolotti ikinci sırayı alırken, Rıcardo Feller üçüncüydü. 

Ayhancan ise 18. sırada başladığı yarışı 14. sırada tamamladı ve iki puanı hanesine yazdırdı. 

2. yarış

Hafta sonunun ikinci yarışında ise zafer Luca Engstler'e gitti. Maro Engel ve Luca Stolz ise podyumu tamamladılar. 

Hafta sonunun ikinci yarışı öncesinde Porsche araçlarına performans dengeleme yani BOP uygulandı ve hafta sonu boyunca yavaş kalan Manthey Racing Porsche araçları hafifletildi. Buna rağmen iki Porsche aracı da hâlâ diğer araçlara kıyasla oldukça yavaşlardı. 

Ayhancan, hafta sonunun 2. Yarışını da 14. sırada tamamladı ve sezonun ilk hafta sonundan 4 puan ile ayrılmış oldu. 

2024 DTM sezonu, 25-26 Mayıs tarihlerinde Lausitzring'de gerçekleştirilecek yarışlarla devam edecek.