Avrupa'nın en büyüğü İtalya!

Video yükleniyor...

EURO 2020'de şampiyon İtalya!

İtalya ile İngiltere'yi Wembley'de karşı karşıya getiren finalin normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Penaltı atışları adeta nefesleri kesti! İtalya rakibini penaltılarda 3-2 mağlup ederek 53 yıl sonra Avrupa'nın en büyüğü oldu!

Eylül 2018'den bu yana hiç yenilmeyen İtalya'nın serisi Avrupa Şampiyonası'nda da bozulmadı.

İtalya kalecisi Gianluigi Donnarumma, EURO 2020'nin en iyi oyuncusu seçildi. 'UEFA Maçın Adamı' ödülünün sahibi ise maçta 1 golü bulunan ve savunmada çok iyi bir performans sergileyen Bonucci oldu.

Maçtan dakikalar

İtalya'da teknik direktör Roberto Mancini; Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson, Barella, Jorginho, Verratti, Chiesa, Insigne, Immobile ilk 11'ini sahaya sürdü.

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate ise Pickford, Trippier, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Phillips, Rice, Mount, Sterling, Kane 11'ine şans verdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan İngiltere ilk tehlikeli atağında golü buldu. Sağ kanattan Trippier'in yaptığı ortayı ceza sahasında iyi takip eden Luke Shaw, gelişine düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Milli formayla ilk golünü atan Shaw, 1 dakika 57 saaniye ile Avrupa Şampiyonası finallerinin en erken golüne imza atarak tarihe geçti.

Bu dakikadan sonra İngiltere'yi kendi sahasına hapseden İtalya, 35. dakikada Chiesa ile gole yaklaştı. Çalımlarla şut şansı yakalayan genç futbolcu, isabeti sağlayamadı.

İtalya 61. dakikada çok tehlikeli geldi. Ceza sahasına girdikten sonra şut açısı yakalayan Chiesa, yerden sert vurdu ancak Pickford çok iyi uzandı ve gole izin vermedi.

67. dakikada sahneye Bonucci çıktı. Köşe vuruşunda arka direkte Veratti'nin yaptığı kafa vuruşunu Pickford çeldi. Seken topu tamamlayan Bonucci, skoru 1-1'e getirdi.

Rakibi karşısında baskısını artıran İtalya, 73'te etkili geldi. Savunmanın arkasına sarkan Berardi, çerçeveyi bulamadı.

Karşılaşmanın normal süresinde başka gol sesi çıkmadı ve dev mücadele uzatmalara gitti.

Uzatma dakikalarına etkili başlayan taraf İngiltere oldu. İtalyan savunmasından seken topu iyi takip eden Kalvin Phillips çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

103. dakikada İtalya golle burun buruna geldi. Sol kanattan yapılan ortayı Pickford karşıladı. Seken topu Belotti penaltı noktası üzerinde tamamlamak istedi ancak çerçeveyi bulamadı.

Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmadı ve kazananı penaltılar belirledi.

İtalya'da Berardi, Bonucci ve Bernardeschi penaltı atışlarını gole çevirirken, Belotti ve Jorginho penaltılardan faydalanamadı.

İngiltere'de ise Gareth Southgate'in penaltılar için oyuna aldığı Rashford ve Sancho golü bulamadı. Kane ve Maguire'in atışları golle sonuçlanırken, penaltıyı kaçıran bir diğer isim de Saka oldu.