Avrupa'da heyecan devam ediyor

Avrupa'da heyecan devam ediyor
UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin grubunda yer alan Eintracht Frankfurt, final bileti alabilmek için West Ham'ı ağırlayacak. Alman ekibi, tıpkı kendisi gibi tarihi bir başarıyı kovalayan rakibi karşısında ilk maçı deplasmanda 2-1 kazanmayı başarmıştı. Premier Lig'de bir ara ilk 4'ü zorladıktan sonra gerilere düşen West Ham ise tur ümitlerini korumaya devam ediyor. 

Yarı finalin diğer eşleşmesinde Glasgow Rangers ile RB Leipzig karşılaşacak. Leipzig, deplasmana 1-0'lık avantajla gidecek. Alman temsilcisi bununla birlikte son dönemde düşüşte. Bundeslıga'da önce Union Berlin; ardından Mönchengladbach'a yenilen Leipzig, 5. sıraya düştü ve gelecek sezon Devler Ligi'ne katılma şansını tehlikeye soktu. İskoçya Ligi'nde bu sezon Celtic'in gerisinde kalan Rangers ise ateşli taraftarının desteğiyle, sezonun en önemli maçında final kovalayacak.

Konferans Ligi'nde de heyecan sürüyor

UEFA Konferans Ligi'nde de finalistler bu gece belli olacak. Roma ile Leicester City, 1-1'in rövanşında Roma Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Bu sezon yenilmesi zor bir takım oluşturan Roma teknik direktörü Jose Mourinho, golsüz berabere biten Bologna maçında bazı önemli oyuncularını dinlendirmeyi tercih etti. Leicester menajeri Brendan Rodgers da, bu maçı düşünerek Tottenham deplasmanına rotasyonlu bir kadroyla çıkmıştı.

Yarı finalin diğer ayağında Marsilya, 3-2 yenildiği ilk maçın rövanşında Feyenoord'u konuk edecek. Milli futbolcularımız Cengiz Ünder ve Orkun Kökçü'nün maça 11'de başlamaları bekleniyor. İlk maçta önemli bireysel hatalar yapan Marsilya, ligdeki son maçında, Lyon'a evinde farklı yenilse de, genel olarak başarılı bir sezon geçiriyor ve hala Devler Ligi bileti için iddialı... Hollanda Ligi'nde bu sezon da Ajax ve PSV'nin ardında kalsa da, oynadığı oyunla umut veren Feyenoord ise kendi adına sezonun en kritik maçı için sahada olacak.