Atiker Konyaspor - Shakhtar Donetsk: 0-1

Atiker Konyaspor -  Shakhtar Donetsk: 0-1
Atiker Konyaspor, tarihindeki ilk UEFA Avrupa Ligi maçında, sahasında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 1-0 mağlup oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Atiker Konyaspor, müsabakanın ilk 15 dakikasında orta alanda kontrolü elinde bulundurdu. Hücumda Ömer Ali Şahiner, Milosevic ve Bajic ile etkili ataklar geliştiren ev sahibi ekip, aradığı golü bulamadı.

Atiker Konyaspor'un baskılı futbolu karşısında, kanatlardan orta yaparak ve defansın arkasına pas atarak gol arayan Shakhtar Donetsk ise Ferreyra ataklardan yararlanamadı. İlk 15 dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Ukrayna temsilcisi, etkili ataklar geliştirdi. İki takım da aradığı golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Atiker Konyaspor, ikinci yarıda pas yapmakta zorluk çekti ve defansın arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı. 50. dakikadan sonra üstünlüğü rakibine bırakan ev sahibi ekip, bu dakikadan sonra atağa çıkmakta zorlandı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Shakhtar Donetsk ise kanatlardan yaptığı ortalarla gol aradı. Top çeviren ve rakibini sahasına hapseden Ukrayna temsilcisi, Ferreyra ile bulduğu golle maçı 1-0 kazandı.

H Grubu'nun bir diğer karşılaşmasında Sporting Braga ile Gent 1-1 berabere kaldı.

ATİKER KONYASPOR: 0 - SHAKHTAR DONETSK: 1

STAT: Konya Büyükşehir Belediye
HAKEMLER: Robert Schörgenhofer, Roland Brandner, Roland Riedel (Avusturya)

ATİKER KONYASPOR: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Ömer Ali Şahiner, Jonsson (Dk. 84 Halil İbrahim Sönmez), Ali Çamdalı, Hadziahmetovic, Milosevic (Dk. 76 Meha), Bajic (Dk. 69 Hora)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

SHAKTAR DONETSK: Pyatov, Butko, Kucher, Rakitskiy, İsmaily, Stepanenko, Fred, Kovalenko (Dk 90+2 Malyshev), Marlos, Bernard (Dk. 66 Taison), Ferreyra (Dk. 89 Eduardo)
TEKNİK DİREKTÖR: Paulo Fonseca

GOL: Dk. 75 Ferreyra (Shakhtar Donetsk)

SARI KARTLAR: Dk. 11 Ali Turan, Dk. 15 Bajic (Atiker Konyaspor), Dk. 73 Fred (Shakhtar Donetsk)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Kardemir Karabükspor - Antalyaspor maçı canlı skor
Bursaspor - Kayserispor maçı canlıskor
Aytemiz Alanyaspor - Trabzonspor maçı canlı izle
Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı canlı izle