ÖZET | Atakaş Hatayspor 3-1 FTA Antalyaspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta perdesi açıldı. Oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Atakaş Hatayspor, yükselişini Fraport TAV Antalyaspor karşısında da sürdürdü ve rakibini 3-1 mağlup ederek bu sezonki sekizinci galibiyetini elde etti. 

Yeni Hatay Stadı'ndaki maçta goller ilk yarının son dakikalarında geldi. 45+1. dakikada Akataş Hatayspor öne geçti. Bordo-beyazlıların sol kanattan geliştirdiği atakta, Ribeiro'nun pasında ceza sahasında topla buluşan El Kaabi, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. İzlemek için tıklayın Bu gole cevap ise 45+3'te geldi. Amilton'un pasında ceza sahasının sağında topla buluşan Fredy, sert bir şut çekti. Direkten dönen topu Mukairu filelerle buluşturdu: 1-1 İzlemek için tılklayın

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

Karşılaşmanın 64. dakikasında Atakaş Hatayspor, gole çok yaklaştı. Mame Biram Diouf'un ceza sahası içindeki vuruşunda Veysel Sarı, çizgi üzerinden topa kritik müdahalede bulundu ve gole izin vermedi. İzlemek için tıklayın Ev sahibi ekip, aradığı golü 69. dakikada buldu. FTA Antalyasporlu Bünyamin'in kaleci Boffin'e atmak istediği geri pas kısa düşünce topu kapan Ribeiro, ağlara gönderdiği ve takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1. İzlemek için tıklayın Atakaş Hatayspor, 84. dakikada Mame Diouf'un penaltıdan attığı golle farkı ikiye çıkardı: 3-1 İzlemek için tıklayın Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Atakaş Hatayspor, heyecan dozu yüksek maçtan üç puanla ayrılmayı başardı. 

Bu sonuçla Atakaş Hatayspor puanını 26'ya çıkartırken, FTA Antalyaspor 15 puanda kaldı. 

Spor Toto Süper Lig'deki tüm özetleri izlemek için tıklayın

Atakaş Hatayspor: 3 - Fraport TAV Antalyaspor: 1

Stat: Yeni Hatay

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Mehmet Salih Mazlum, Ali Tuna

Atakaş Hatayspor: Munir, Kamil Ahmet Çörekçi, Fatih Kurucuk, Burak Öksüz, Adekugbe, Traore (Dk. 90 Sackey), Boudjemaa (Dk. 90+4 Muhammed Mert), Lobjanidze (Dk. 66 Kamara), Ribeiro, El Kaabi (Dk. 66 Saint Louis), Diouf (Dk. 90+4 Sadık Baş)

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Veysel Sarı, Naldo, Kudriashov, Bünyamin Balcı, Fredy, Poli (Dk. 61 Ersin Zehir), Güray Vural, Amilton (Dk. 77 Milosevic), Mukairu (Dk. 66 Gökdeniz Bayrakdar), Doğukan Sinik (Dk. 77 Ghacha)

Goller: 45+1 El Kaabi, Dk. 69 Ribeiro, Dk. 84 Diouf (penaltıdan) (Akataş Hatayspor), 45+3 Mukairu (Fraport TAV Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 22 Burak Öksüz, Dk. 79 Fatih Kurucuk (Atakaş Hatayspor), Dk. 35 Doğukan Sinik, Dk. 40 Mukairu, Dk. 88 Ersin Zehir (Fraport TAV Antalyaspor)