GENİŞ ÖZET | Atakaş Hatayspor 1-2 Beşiktaş

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş deplasmanda Atakaş Hatayspor'u 2-1 mağlup etti.

Mersin Stadı'nda hakem Kadir Sağlam'ın düdüğüyle başlayan mücadelede siyah-beyazlılar karşılaşmaya daha istekli başlayan taraf olurken, gol perdesini de açtı.

38. dakikada Amir Hadziahmetovic'in sol kanattan şık ortasına Beşiktaş'ın yıldız adayı Semih Kılıçsoy yaptığı vuruşla ağları bulurken, takımını da 1-0 öne geçirdi.

Semih Kılıçsoy ilki yaşadı

Bu gol aynı zamanda siyah-beyazlıların altyapısından yetişen 2005'li Semih'in, Süper Lig'deki ilk golü oldu.

İlk yarı Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona ererken, ikinci yarı Volkan Demirel değişiklikle başladı.

İlk yarıda olduğu gibi Hatayspor kalesine iştahlı bir şekilde yüklenen Beşiktaş, bu sefer de duran top şansında farkı 2'ye yükseltti. Siyah-beyazlılarda yine Hadziahmetovic'in ortasında bu sefer de kafa vuruşunu Omar Colley yaparken takımını 2-0 öne geçirdi.

Colley, Beşiktaş'ta zirvede

Bu gol ile ligde 5. golüne ulaşan Colley, Beşiktaş'ın ligdeki en golcü ismi oldu.

Atakaş Hatayspor maçtaki ilk isabetli şutunu 80. dakikada Amir Hodzic ile atarak farkı 1'e indirsede maçta başka gol sesi çıkmadı ve 90 dakika 2-1 sona erdi. 

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş 3 hafta sonra kazanarak puanını 29'a yükseltti. Üst üste 5. maçında da galibiyet çıkaramayan Hatayspor ise 19 puanda kaldı.

İşte karşılaşmadan öne çıkan pozisyonlar:

1. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Onur Bulut'un pasında defansın arkasına sarkan Muleka'nın vuruşunda, top soldan dışarıya çıktı. İzlemek için tıklayın!

13. dakikada siyah-beyazlı takım Muleka ile yine gole yaklaştı. Masuaku'nun sol kanattan ortasına iyi yükselen Muleka, kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Erce Kardeşler'in çizgideki müdahalesiyle top kornere gitti. İzlemek için tıklayın!

22. dakikada Hatayspor, gol fırsatını değerlendiremedi. Soldan ceza sahasına giren Ömer Faruk Beyaz, meşin yuvarlağı Strandberg'in önüne bıraktı. Bu oyuncunun şutunda top önce defansa sonra direğe çarpıp auta gitti. İzlemek için tıklayın!

34. dakikada rakip kalenin önünde oluşan karambolde topu önünde bulan Salih Uçan, aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderse de gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. İzlemek için tıklayın!
 
38. dakikada Beşiktaş öne geçti. Hadziahmetovic'in kale önüne ortasına hareketlenen Semih, altıpasta ayağıyla dokunduğu topu filelerle buluşturdu: 0-1 İzlemek için tıklayın!

53. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahasına atılan uzun topa hareketlenen Rashica'nın şutunda Kerim Alıcı'ya çarpan top kornere çıktı. Soldan köşe vuruşunu kullanan Hadziahmetovic'in ortasına kale önünde yükselen Colley, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2 İzlemek için tıklayın!

80. dakikada Hatayspor, Hodzic'in attığı golle farkı 1'e indirdi. Amartey'in ters vuruşunda siyah-beyazlıların kalesine yönelen topa dokunan Hodzic, fileleri havalandırdı: 1-2 İzlemek için tıklayın!

90+5'te ev sahibi takım beraberliğe yaklaştı. Ceza yayı önünde kazanılan serbest vuruşun başına geçen Ghoulam'un şutunda sola uzanan kaleci Mert Günok, gole izin vermedi ve topu kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

Atakaş Hatayspor: 1 - Beşiktaş: 2

Stat: Mersin

Hakemler: Kadir Sağlam, Serkan Çimen, Anıl Usta

Atakaş Hatayspor: Erce Kardeşler, Rivas (Dk. 81 Ghoulam), Maksimovic, Kilama, Kerim Alıcı, Görkem Sağlam (Dk. 68 Rayane), Matondo (Dk. 31 Fernandes), Ömer Faruk Beyaz (Dk. 68 Hodzic), Dele-Bashiru, Strandberg (Dk. 46 Kamil Ahmet Çörekçi), Dadashov

Beşiktaş: Mert Günok, Masuaku, Colley, Zaynutdinov, Onur Bulut, Amartey, Hadziahmetovic, Salih Uçan (Dk. 88 Demir Ege Tıknaz), Rashica (Dk. 73 Tayfur Bingöl), Muleka, Semih Kılıçsoy (Dk. 81 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 38 Semih Kılıçsoy, Dk. 53. Colley (Beşiktaş), Dk. 80 Hodzic (Hatayspor)

Sarı kartlar: Dk. 51 Rivas (Hatayspor), Dk. 57 Amartey (Beşiktaş)

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN