Artık bu son olsun...

Video yükleniyor...

Trabzonspor karşısında Beşiktaş’ın güçlü futbolu taraftarını sevindirirken, bir sakatlık moralleri oldukça bozdu. Mustafa Pektemek’in ambulansla sahayı terk edişi, Beşiktaşlıların yüreğini burkan bir görüntüydü. Akıllara ise hep aynı şey geliyordu; nedir Mustafa’nın şanssızlığı…

Mustafa Pektemek, Süper Ligin son yıllardaki en şanssız futbolcularından biri… Hem kendi futbol kariyerini hem de takımına sağlayabileceği katkıyı derinden etkileyen bu sakatlıklar, siyah-beyazlı forvetin hayatını adeta kötü bir rüyaya çevirdi.

Mustafa Pektemek, 2008-2009 yılında Gençlerbirliği’nde adım attığı Süper lig macerasının henüz ilk yılında sakatlıkla tanıştı. Aradan geçen 7 sezonda yalnızca 2009-2010 sezonunda sakatlık yaşamayan Pektemek, o sezon 30 maçta 11 golle en golcü sezonunu geçirdi.  Geri kalan 6 sezonda 78 maçta sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Mustafa Pektemek, 521 gün takımından ayrı kaldı.

Şimdiye dek toplam 11 sakatlık geçiren Mustafa’nın bu talihsizliklerinin 7’si ise son 2 sezonda başına geldi.

Sakatlıktan başını kaldıramayan bir başka şanssız futbolcu da Daniel Sturridge, ancak Mustafa ile karşılaştırıldığında, haline şükredebilir.

Mustafa Pektemek ile aynı yıl, 2008-2009 sezonunda Manchester City’de Premier Lig’e adım atan Sturridge, 7 sezonda 8 kez sakatlanırken 54 maç kaçırdı.

Spor Toto Süper Lig’de Dzemaili, Demba Ba, Onur Kıvrak, Eren Derdiyok, Guido Koçer, Ahmet İlhan ve Muhammet Demir’in de aralarında bulunduğu 30 futbolcu sakatlık nedeniyle forma giyemiyor.

Premier Lig’de ise Sergio Aguero, Jack Wilshere, Angel di Maria, Walcott, Mesut Özil’in yer aldığı 41 futbolcudan oluşan bir sakatlar listesi söz konusu.

Spor Toto Süper Lig ile Premier Lig’in bu aralar ortak özelliği, ikisi de sakata geldi.