Arda Güler: "Beni çok motive ediyor"

Arda Güler: "Beni çok motive ediyor"
Euro 2024 F Grubu ilk maçında A Milli Takımımız ile Gürcistan karşı karşıya geldi. Bizim Çocuklar, karşılaşmayı 3-1'lik skorla kazandı. Ülkemize galibiyeti getiren gollerde imzası olan Mert MüldürArda Güler ve Kerem Aktürkoğlu ile A Milli Takımımızın kaptanı Hakan Çalhanoğlu maç sonrasında açıklamalarda bulundu. 

TÜRKİYE - GÜRCİSTAN MAÇININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Müldür, "Bu takım bunu fazlasıyla hak etti. İlk maçımız, en önemli maçımızdı. Kazandık. Önümüzdeki 2 maçta da en güzel şekilde oynayıp gruptan çıkmayı hedefliyoruz. Gol anında vurmaktan başka imkan yoktu, orada vuracaksın abi, vuracaktım. Taraftara teşekkürler. Onlar sayesinde buradayız. En güzel şekilde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

"Bana inanılmaz bir sevgi var"

Arda Güler ise, "İnanılmaz hisler içindeyim. Çünkü, bu golün hayalini kuruyordum. Buradaki insanlara mutluluk yaşatmak istiyordum. Bana inanılmaz sevgi var, ben de bunu karşılığını vermek için çok çalışıyorum. Böyle gollerle umarım onları mutlu edebilirim." dedi. 

Attığı müthiş golden de bahseden genç yıldız, "Toplara vuruyorum böyle. İdman sonlarında böyle vuruşları çok çalışıyorum. Maçta da böyle gol attığım için çok mutlu oldum. Kazandığımız için çok mutluyuz. Herkese armağan olsun. Ancelotti hocamız maçtan önce bana mesaj attı, başarılar diledi. Real Madrid'in desteği de beni çok motive ediyor. Buradaki herkesin hakkını vermek gerekiyor. İnanılmaz bir atmosfer vardı." diye konuştu.

"Aynı özveriyle hazırlanıyoruz"


Kerem Aktürkoğlu ise, "Bunu hayal ettik. Galibiyetle başlamayı hayal ettik. Çok güzel bir atmosfer olacağını, galibiyetimizle daha da güzel olaağını hayal ettik. 3-4 haftadır aynı özveriyle hazırlanıyoruz. Çok şükür güzel galibiyetle başladık. Böyle bir galibiyetle başlamamızın önemi diğer maçlarda ortaya çıkacak. Her şey yeni başlıyor. Daha güzel şeyler bizi bekliyor. Galibiyetle başlamamıştık hiçbir zaman Avrupa Şampiyonalarına. İlkleri başaran jenerasyon yine bir ilke imza attı. Ayağımız yere basmalı. Bu maç gerçekten zor oldu. Daha hiçbir şey bitmedi, her şey yeni başlıyor." dedi. 

Arda Güler'in golünü de değerlendiren Aktürkoğlu, "Arda Güler topu ayağına alınca gol dedik. Maşallah maşallah." diye konuştu.

"Maç istediğimiz gibi oldu"

Çalhanoğlu, "İstediklerimizi sahada uyguladık aslında, ilk 30 dakika rakibe basmak, zor durumda bırakmak istedik.  Başardık da. İkinci golde ofsayt olmasa belki maç daha rahat giderdi. 1-1'den sonra biraz geri çekildik, iyi olmadı. Daha çok koştuk, daha çok yorulmaya başladık. Geriye çekildik ama önemli olan oyundan kopmamaktı. İkinci yarı konsantrasyonumuz hiç bozulmadı. Hep oyunun içindeydik. Rakip şans buldu  zaman zaman. Samet çok iyi bir kurtarış yaptı. Son ana kadar inandık. 3-1 galibiyet, ilk maç istediğimiz gibi oldu. Çok mutluyuz." dedi. 

2008'deki ruhun kendileri için örnek olduğunu belirten Hakan, "Mert ve Arda adına çok mutluyum. Çok önemli goller. Önemli olan golü atan değil takımdır. Herkes çok iyi mücadele etti bugün. 2008 ruhu bizim için çok önemli. Sahada yansıtmaya çalışıyoruz. Tek hedefimiz bu. Bugün eminim ki gördünüz takım istekliydi, çok çalıştı. 3 haftadır sıkı çalışıyoruz. Her şey güzel oldu. Ara ara hatalar oldu tabii ama diğer maçta analiz edip daha da iyi yapacağız. Her zaman sakiniz. Tüm kulüplere saygım sonsuzdur. Bugün herkes milli takım formasıyla geldi. O bunu çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.